Nova vest
Olimpizam

Subota, 20.08.2016.

18:45

Marina: Čudo, prvi put sam vređala devojke!

Selektorka Srbije Marina Maljković rekla je da je osvojena bronzana olimpijska medalja čudo.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Marina: Čudo, prvi put sam vređala devojke!
EPA/JORGE ZAPATA

Ona je dodala da je u poluvremenu morala da bude oštra prema svojim igračicama da bi pobedile u teškoj utakmici.

"Da li shvatate da je osvojena bronzana medalja u ženskoj košarci. Ovo je izvanredan uspeh, imamo mi dobre sportiste, odbojkašice, košarkaše, ali ovo, ovo je čudo, čudo, čudo, velika radost", rekla je Maljković za RTS i izvinila zbog "stanja u kome se nalazi", pošto joj je kosa bila malo raščupana.

Košarkašice Srbije osvojile su danas bronzanu olimpijsku medalju pošto su pobedile Francusku sa 70:63. Upitana šta je rekla svojim košarkašicama u poluvremenu, pošto su loše igrale krajem prve i u drugoj četvrtini, Maljković je rekla: "Bolje da ne čujete".

"Prvi put u karijeri sam vredjala devojke, moralo je da pukne, da izadje to iz njih i da dobiju ovu tešku utakmicu", rekla je selektora.

Košarkašica Srbije Tamara Radočaj rekla je da je njena ekipa osvajanjem bronzane olimpijske medalje u Rio de Žaneiru ispisala istoriju.

"Presrećna sam kako smo se vratile posle polufinala protiv Španije i što smo pokazale jedinstvo i borbu koja nas krasi još od kvalifikacija... Drago mi je što smo uspele da ispišemo istoriju i osvojimo bronzu, presrećna sam. Uspele smo da iskontrolišemo skok Francuske i tada smo imale rezultat. Znale smo da moramo da ginemo u odbrani i jedna za drugu i to je dalo rezultat. Pokazale smo da smo fenomenalne. Zahvalne smo ljudima u Srbiji na podršci, sada ćemo pratiti vaterpoliste i odbojkašice, sutra košarkaše, danas je i Milica Mandić. Svi smo tu zajedno", rekla je ona.

Reprezentativka Srbije Danijel Pejdž rekla je da je ponosna što je deo tima.

"Ovo je neverovatno, ponosna sam što sam deo ovog tima. Devojke su se borile i drago mi je što sam bila deo svega. Hvala svima na podršci, ne bismo ovo mogli bez vas. Osećmo ljubav navijača", navela je Pejdž.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

3 d

U fokusu

Vidi sve