≫ 

HRVATSKI MINISTAR NAPAO VUČIĆA: Kovač izjavio da premijer "nastavlja politiku VELIKE SRBIJE"

Hrvatska agencija HINA ocenila je da je Vučić je u Donjoj Gradini, na obeležavanju žrtava ustaškog koncentracionog logora Jasenovac, "opasno zaoštrio retoriku s Hrvatskom"

Šef hrvatske diplomatije Miro Kovač izjavio je danas da istup srpskog premijera Aleksandra Vučića, kojim je Hrvatsku optužio za obnovu ustaške ideologije i poručio da Beograd nikada više neće dopustiti novu Oluju, predstavlja nastavak politike "velike Srbije" iz 90-ih.

BIVŠI DIREKTOR VBA: Služba nikada ne greši, Vučića su prisluškivali!

- Sećamo se da je gospodin Vučić tada dolazio u Hrvatsku, u okupirani deo Hrvatske i poručio 1995. godine da Glina i Banija nikada neće biti hrvatska, da su bile i da će ostati srpske i da će tamošnji narod živeti u Velikoj Srbiji. To je nastavak takvog ponašanja, takve politike, što je za nas neprihvatljivo - tvrdi Kovač.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

On je to izjavio u Bilima kod Mostara, gde učestvuje na komemoraciji u povodu Evropskog dana posvećenog obeležavanju žrtava svih totalitarnih režima.

U BOLNICI SU ZA 15 MINUTA POBILI LJUDE NA ŠTAKAMA I U KOLICIMA: Za masakr u Dvoru na Uni još niko nije odgovarao (VIDEO)

- Naša politika u Hrvatskoj je politika mirotvorstva. To je vrednota hrvatskog ustava, ali mi na sebe ne damo - poručio je Kovač i dodao da premijer Vučić nastavlja da huška vlastiti narod protiv Hrvatske i Hrvata.

Foto: Tanjug/HINA/ DANIEL KASA Foto: Tanjug/HINA/ DANIEL KASA

Vulin: Kovač u sukobu sa zdravim razumom

- Ono što smo jučer čuli od gospodina Vučića je huškanje njegovog, srpskog naroda protiv Hrvata, protiv Hrvatske. To je na neki način nastavak politike iz 90-ih godina kada je Hrvatska bila napadnuta, žrtva velikosrpske agresije - rekao je hrvatski ministar spoljnih poslova.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

On je dodao da se, za razliku od američkog potpredsednika Džozefa Bajdena, koji se nedavno u Beogradu "izvinio i izrazio saučešće" porodicama žrtava NATO bombardovanja 1999. godine, Vučić nikada nije izvinio Hrvatima.

Stefanović odgovorio Kovaču nakon napada na Vučića: Zastrašujuće je što se negiraju zločini ustaške NDH

Foto: Tanjug/fotoHINA Foto: Tanjug/fotoHINA

DINO OBADIĆ JE PALIO SRPSKU ZASTAVU: "Nisam kriv, to je bila krpa sa kukastim krstom"

On je pozvao vlast u Srbiji da se oslobodi politike "velike Srbije".

Foto: Tanjug/HINA Foto: Tanjug/HINA

Vučić: Još se ne zna plan posete albanskog premijera!

- Mi na takvo huškanje srpskog naroda protiv hrvatskog naroda nikada nećemo pristati i tražimo od njega da se konačno oslobodi velikosrpskog razmišljanja, da pomogne sebi i svome narodu i da počne živeti evropske vrednosti. Da konačno počne živeti mirotvorstvo o kojemu on govori, a koje nikako da provede u delo - rekao je Kovač.

Hrvatska agencija HINA ocenila je da je Vučić je u Donjoj Gradini, na obeležavanju žrtava ustaškog koncentracionog logora Jasenovac, "opasno zaoštrio retoriku s Hrvatskom".

Foto: Tanjug/HINA/ DENIS CERIC Foto: Tanjug/HINA/ DENIS CERIC

BIO JE USTAŠA, A SAD JE ZAŠTITNIK SRBA: Izvinjavam se svima koji su proterani u Oluji ili su nekog izgubili

Vučić je, navodi HINA, optužio Hrvatsku da se "iz ponora istorije na pozornicu ponovo vraćaju ideje nekadašnje NDH" i poručio da Srbija "neće dopustiti ponavljanje Jasenovca, Jadovna, Jastrebarskog, ali ni ''Oluje''."

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dare

    20. avgust 2016 | 15:21

    Vucic zeli samo da zastiti svoje. Svoj narod i zemlju

  • Kandič

    20. avgust 2016 | 15:56

    Samo kada vidim ovoga Kovača pretpostavljam da su ovako izgledali krvnici koji su odveli u Jasenovac moga pokojnog Deda i Strica ,sada bi nam krvnici zabranili da se sećamo naši pokojni. Aleksandru i Miloradu svaka ćast da nijesu kukavice i da obeležavaju taj dan .

  • Pjer

    20. avgust 2016 | 15:06

    Kovač očigledno interpretira Vučićev govor kako mu odgovara ! Vučić nikog nije huškao na Hrvatsku ,ali je pomenuo činjenicu da se ustaštvo povampiruje,o čemu Kovač nije rekao ni slovo,a da nećemo dozvoliti da ikada više ustaše i fašisti ubijaju nevine Srbe,to stoji kao "gromada" !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA