ALEKSANDAR MITIĆ MI JE BIO I PRIJATELJ, I BRAT, I OTAC: Potresno pismo iz Amerike posle pogibije mladića

Stefan Radičević Pauk kaže da ga je Aleksandar kao kompletnog stranca primio u svoje srce

  • 4
Foto: Stefan Radičević Foto: Stefan Radičević

Aleksandar Mitić (30) je izgubio život u saobraćajnoj nesreći u Leskovcu, gde je došao na godišnji odmor iz Čikaga. Porodica i prijatelji ne mogu da se oporave od šoka, pa se i putem medija oglašavaju kako bi podsetili na divne osobine čoveka kojeg su voleli.

POGINUO ALEKSANDAR MITIĆ: Došao na odmor iz Amerike, pa izgubio život u Leskovcu!

U saobraćajnoj nesreći u Leskovcuna putu kod Živkova, poginuo je Aleksandar Mitić, kada je na njegov motor sa sporednog puta naletelo vozilo.

Foto: Stefan Radičević Foto: Stefan Radičević

On je bio u Srbiji na odmoru, jer je radio u Čikagu kao vozač. Tamo je bio okružen Srbima, koji ne mogu da se pomire sa gubitkom svog prijatelja.

Jedan od njih, Stefan Radičević, rešio je da pismom putem medija izrazi zahvalnost i ljubav velikom drugu.

Pismo prenosimo u celosti.

Foto-ilustracija: pixabay.com Foto-ilustracija: pixabay.com

- Dobar dan. Ja živim u Čikagu. Aleksandar Mitić Kex mi je bio prijatelj i ne samo to, bio mi je i Brat i Otac i Majka jedno vreme, kada mi je bilo najteže u životu - otpočeo je pismo Stefan.

- Ja sam doš'o u Ameriku 2013. godine i radio sam na bazenu ko "lifeguard" u Pensilvaniji, Filadelfija. Međutim, imao sam probleme na tom poslu i napustio ga i onda sam krenuo za Čikago. Pošto nikoga nisam znao u Čikagu, bio sam u problemu. Ostao sam na autobuskoj stanici sam i bez para…

Onda mi je otac poslao 3 telefonska broja ljudi s preprukom da su dobri i da će mi pomoći. Zvao sam, ali oni nisu hteli da pomognu. Ostali su gluvi na moje molbe, na moje suze. Ne znam koliko sam dugo gluvario po stanici, zapravo, sve dok nisam pozvao momka Aleksandra Gmitrovica Baburu iz Grdelice, koga sam tada i upoznao prvi put. Pokupio me je sa stanice i odvezao u svoj stan, u stan u kome je bio cimer sa Kexom.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Pošto je Gmitrović bio zauzet i stalno na putu, nije imao mnogo vremena da mi pomogne, pa sam počeo da provodim vreme sa Kexom. On se tada spremao da posle tri godine ode prvi put za Srbiju, a mene je, kao kompletnog stranca primio u svoje srce i pokušao da mi nađe posao. Kupovao mi je hranu, vodio me i upoznao me sa mnogim ljudima u Čikagu.

Kex je bio veoma cenjen među njima i svi su ga obožavali i govorili mi da nisu videli vredniju osobu u životu.

U njemu sam tada video ne samo prijatelja, već velikog uzora i on je taj zbog koga sam ostao da živim u Čikagu i da se trudim. Imao sam 20 godina. Iako je i sam bio mlad, prihvatio me kao sina, kao brata i naučio me da budem čovek, dok su mi mnogo imućniji ljudi, koje sam zvao za pomoć da mi pronađu pos'o, okrenuli leđa -

- E, takav je bio naš Aleksandar Mitić Kex… - dovršio je Stefan Radičević Pauk iz Vlasotinca.

Pogledajte video i shvatićete šta je uzrok najvećeg broja saobraćajnih nesreća u Srbiji.

(Telegraf.rs / Izvor: Jugmedia)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • olalaaaa

    20. avgust 2016 | 11:21

    sudbine se nemogu izbeciii

  • majka

    20. avgust 2016 | 12:31

    srce mi se ategne od bola kada sam cula i ja sam majka svaki put drhtim kada moj sin sedne u auto.on ne pusi niti pije ali ima ludaka na putu pijani voze

  • Milica

    20. avgust 2016 | 20:52

    Pocivaj u miru braticu moj...suze i tuga ne prestaju...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA