Policijska stanica kao rodno mesto

G. M. Z.

17. 08. 2016. u 17:30

U Gložanu još pamte kako se Mirjana Vujčić porodila u pariskom predgrađu Sen Deni

Полицијска станица као родно место

Selin Risom i Mirjana Vujčić u novinama iz 1995.

SVILAJNAC - Okružena prijateljima i rodbinom u Gložanu, rodnom mestu svojih roditelja, Tatjana Vujčić, zaposlena na Železnici Francuske u Parizu, 15. avgusta je proslavila 21. rođendan. Bila je to još jedna prilika da se Miroljub seti kako mu se supruga - pre više od dve decenije, porodila u policiskoj upravi Sen Denija, predgrađa francuske prstonice, gde se inspektorka Selin Risom našla u ulozi babice.

- Neočekivano, na putu do bolnice, Mirjana je u saobraćajnoj gužvi dobila najjače bolove, pa sam zaustavio automobil ispred pomenute policijske stanice i zamolio ih da mi krče put do lekara. Ali porođaj je već počeo, pa je inspektorka Selin iz obližnje prodavnice donela peškire i sve što je potrebno za takve prilike - objašnjava Miroljub.

Srećni roditelji su odmah predložili da im "babica" u policijskoj uniformi bude kuma, ali su saznali da su u Francuskoj običaji ipak drugačiji, pa su se dogovorili da Selin Tatjani bude tetka novorođenčeta.

Nije se ostvario ni plan da devojka rođena u službenim prostorijama postane francuska policajka, jer se po završetku škole zaposlila na železnici, ali je - do premeštaja Selin na drugo radno mesto, daleko od Sen Denija - često viđala svoju novu tetku...

Tatjana Vujčić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije