Čepurin: Gigantski teret na Vučiću

FoNet

14. 08. 2016. u 21:44

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin izjavio je da je poslednjih godina u Srbiji došlo do konsolidacije vlasti, da je jasno je ko je lider i na njemu je gigantski teret odgovornosti za rad Vlade

Чепурин: Гигантски терет на Вучићу

Aleksandar Čepurin i Aleksandar Vučić

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin izjavio je da je poslednjih godina u Srbiji došlo do konsolidacije vlasti, da je jasno je ko je lider i "naravno, premijeru to prija, ali istovremeno, na njemu je, bez preterivanja, gigantski teret odgovornosti za rad Vlade, za Srbiju uopšte".

Dobro je da se Vlada oslanja na solidnu večhinu u parlamentu, a i u društvu, ocenio je Čepurin u intervjuu Sputnjiku i istakao da je teško manipulisati takvom Vladom, između ostalog, i iz inostranstva.

Čepurin je konstatovao da opozicija podeljena i da su protivurečnosti između opozicionih snaga znatno veće nego nesuglasice između njih i Vlade.

Ćepurin smatra da je konstruktivna saradnja Vlade i opozicionih partija po nekim pitanjima moguća.

Sve ovo je dobar osnov za uspešan rad Vlade, ocenio je Čepurin.

"Za nas je shvatljiv prioritet evrointegracija koji se tradicionalno deklariše, iako sada budućnost EU za mnoge zemlje, uključujući i članice EU, nije sasvim jasna. Beograd na ovaj način ukazuje poverenje Evropskoj uniji. Mislim da će taj gest Beograda biti ocenjen po zasluzi", rekao je Čepurin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

LIDIJA76

15.08.2016. 00:19

Pred Vucicem je ogroman zadatak ,ali mislim da ce sve odraditi kako treba,kao i da ce se sa svim izboriti.

Deja

15.08.2016. 07:07

Premijer je naravno svestan svoje odgovornosti i prema našoj zemlji i našim građanima i poverenje koje mu je dato će sigurno opravdati!

Jasmina

15.08.2016. 07:11

Saradnja Rusije i Srbije je neophodna i verujem da će višedecenijsko prijateljstvo učiniti da sa uvećanim izvozom u Rusiju, inovativinim pristupima, investiranjem i mnogim drugim aktivnostima, da ovaj gigantski teret bude podnošljiviji srpskom narodu.