Đurić: U ponedeljak u Briselu o Zajednici srpskih opština

Beta

14. 08. 2016. u 09:45

Direktor Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiji Marko Đurić najavio je da će sutra u Briselu biti nastavljeni razgovori delegacija Beograda i Prištine o formiranju Zajednice srpskih opština

Ђурић: У понедељак у Бриселу о Заједници српских општина

Marko Đurić

Direktor Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiji Marko Đurić najavio je da će sutra u Briselu biti nastavljeni razgovori delegacija Beograda i Prištine o formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO).

Đurić je Radio-televiziji Srbije rekao da će tema razgovora dve delegacija biti i pitanje telekomunikacija, odnosno funkcionisanje Telekoma Srbije na Kosovu i Metohiji.

"Već sutra počinjemo razgovore o ZSO i telekomunikacijama i za nas je jako važno i ključno političko pitanje ZSO ali je važno da Telekom Srbija kao naša kompanija treba nesmetano da funkcionioše na KiM i da može da radi", rekao je on.

Đurić je podsetio, u vezi formiranja ZSO, da Priština nije uradila ništa da bi ispoštovala taj deo Briselskog sporazuma.

Povodom današnjeg početka radova na mostu na Ibru, koji razdvaja Kosovsku Mitrovica na srpski, severni deo, i južni, albanski deo grada, Đurić je rekao da most neće biti otvoren sve dok ne bude završeno u severnom delu pretvaranje ulice Kralja Petra u pešačku zonu.

"Most neće biti otvoren sve dok ne bude uspostavljen i statički punk Kfora i srpskog dela kosovske policije pored mosta sa severne strane", rekao je on.

Posredstvom Evropske unije utvrđeno je da radovi počnu danas, a u skladu sa Sporazumom o mostu i uklanjanju "Parka mira", postignutim 25. avgusta 2015. godne u Briselu. Ulica kralja Petra - od mosta do Trga Šumadija i Spomenika knezu Lazaru, biće pretvorena u pešačku zonu, a sa obe strane mosta biće izgrađeni kružni tokovi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Avni

15.08.2016. 01:19

Ministarka za dijalog u Vladi Kosova Edita Tahiri je pred polazak za Brisel, kako je saopšteno, rekla da je optimista i da se nada da će sutrašnji razgovori o "državnom pozivnom broju za Kosovo" okončati i da će Kosovo dobiti međunarodni pozivni broj 383.

nemoćan

15.08.2016. 11:16

@Avni - Па, што више у Бриселу о ЗСО, то они сваки пут "добију" још више!!! (Само да видимо шта ће бити овај пут још уз 383/ сазнаћемо кад оде Бајден))

Стефан Зоран

15.08.2016. 14:36

Маните се више "заједнице српских општина"! То већ имамо у целој Србији, у оквиру регионалних заједница. Време је за отворене разговоре о нелегалним органима и институцијама у јужној српској покрајини!