B92: Partizan odustao od Evrokupa!

Košarkaški klub Partizan odustao je od učešća u ovogodišnjem Evrokupu, saznaje B92.

Izvor: ÐN

Petak, 12.08.2016.

18:30

B92: Partizan odustao od Evrokupa!
Foto: StarSport

Predsednik Partizana Nikola Peković pisao je predsedniku Evrolige Đordiju Bertomeuu i obavestio ga da su ’crno-beli’ odlučili da odustanu.

U pismu koje je B92 imao na uvid, Peković je saopštio da su u klubu tako odlučili zbog potencijalnih sankcija Košarkaškog saveza Srbije (KSS).

"Poštovani gospodine Bertomeu, obraćam Vam se u ime KK Partizan NIS sa željom da Vam se na prvom mestu zahvalim na nedvosmislenim namerama da se naš klub vrati u evropska klupska takmičenja pod okriljem ECA, kao i konkretnim potezima koji su u tom pravcu povučeni. Kao što je i Vama poznato, ambicije našeg kluba su da igra sa najkvalitetnijim evropskim rivalima i naš cilj je da se u dogledno vreme vratimo u Evroligu", napisao je Peković, a potom se osvrnuo na trenutnu situaciju u evropskoj košarci.

FIBA Evropa preti sankcijama svim košarkaškim savezima čiji klubovi budu nastupali u Evrokupu sledeće sezone.

"Ipak, nedavna i još uvek veoma aktuelna dešavanja u evropskoj košarci nisu zaobišla ni Srbiju, naš košarkaški savez a samim tim i naš klub. Nakon niza sastanaka koji su održani u prethodnom periodu, KK Partizan NIS pred sobom ima situaciju u kojoj nema drugog izbora osim da odustane od učešća u Evrokupu. Pre izvesnog vremena, klubu je najavljena a potom i u delo sprovedena suspenzija od strane KSS ukoliko klub ne odustane od učešća u Evrokupu. U praksi, to znači nemogućnost registracije igrača što nas stavlja u bezizlaznu situaciju u kojoj jedina solucija za naš klub predstavlja povinovanje zahtevima matičnog saveza koji sprovodi odluke FIBA", dodao je predsednik Partizana.

FIBA dozvoljava klubovima da nastupe samo u Evroligi, što setiče takmičenja koji nisu pod njenom jurisdikcijom, a pritisak na ostale vrši jer je pokrenula sopstvenu Ligu šampiona.

KSS je mesecima pokušavao da nagovori Partizan da odustane od nastupa u Evrokupu, zbog čega mu je suspendovano članstvo, pa ne može da registruje igrače, a apeli su konačno urodili plodom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

227 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: