Bor: Dečak pao sa petog sprata bežeći od policajaca!

Lj. TRIFUNOVIĆ

11. 08. 2016. u 08:50

Petnaestogodišnji M. S. teško povređen u Ulici albanske spomenice. Pokušao da umakne preko terase. Ima prelom pršljena

Бор: Дечак пао са петог спрата бежећи од полицајаца!

Foto Lj.Trifunović,20 metara Vrata stana iz kojeg je bežao M. S.

MALOLETNI M. S. (15), koji je nedavno završio osnovnu školu u Boru, zadobio je teške povrede kičme dok je bežao od policije. Naime, patrola je došla u Ulicu Albanske spomenice 4/30 zbog prijave glasne muzike, ali je dečak hteo da im umakne iz stana na petom spratu. Krenuo je da se spušta sa terase na terasu, ali je pre nego što je stigao do podnožja, pao sa visine od 20 metara.

Inače, prijatelj M. S. koji je sa njim bio na žurki je uspeo na taj način da se spusti do podnožja zgrade. Poveden njegovim primerom, dečak je pokušao isto, ali je pao. Tom prilikom zadobio je teške povrede četvrtog kičmenog pršljena. On je odmah upućen u beogradsku Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj i trenutno je van životne opasnosti.

Prema nezvaničnim saznanjima do kojih su došle "Novosti", razlog za tako paničan i nepromišljen beg bili su narkotici u stanu. Naime, pripadnici MUP su, pored velike količine alkohola, pronašli i određenu količinu biljne materije, za koju se sumnja da je reč o marihuani, kao i pribor za "duvanje".

- Reč je o stanu u kome niko ne živi poslednje četiri godine - ispričali su nam stanari. - Pre tri meseca tu su dečaci i devojčice, uzrasta između 14 i 16 godina, počeli da održavaju žurke. Iako u stanu nije bilo struje, oni su se snalazili tako što bi muziku puštali sa mobilnih telefona, ali su se nedavno produžnim kablom, prikačili na susedni stan.

Prema rečima naših sagovornika, niko ne zna kako su deca došla u posed ključa od stana, čiji gazda godinama živi u inostranstvu. Tek u četvrtak oko ponoći jedan od komšija ugledao je na terasi tog stana mlađu devojku koja je drugovima i drugaricama, koji su bili u podnožju zgrade, viknula: "Upadajte, brzo. Gajba je prazna. Žurkaaaaaaaaaaaaaaa..."

- Nastao je pravi stampedo kada je dvadesetak dečaka i devojčica utrčalo u zgradu - nastavljaju naši sagovornici. - Nosili su plastične flaše od po dva litra piva. Utrčali su u stan, nakon čega se čula glasna muzika.

Jedan od stanara je, međutim, pozvao policiju i požalio se na buku. Dva policajca su, nakon toga, došli do stana i pokucala na vrata. U trenutku, muzika je utihnula.

- Vrata im je otvorio jedan dečak u beloj majici - kaže očevidac događaja. - Oni su mu kazali da je prijavljena glasna muzika. Dečak im je smireno odgovorio da je verovatno, u pitanju greška. A, onda je nastao haos.

Naočigled policajaca, iz stana su počela da istrčavaju deca i beže. Jedan dečak, koji nije uspeo da pobegne na vrata, počeo je da se sa petog sprata do podnožja zgrade spušta preko terasa.

- Stajao sam na svojoj terasi i gledao šta se dešava - ispričao nam je očevidac ovog nesvakidašnjeg događaja. - Rukama se držao za ivicu, sve dok nogama nije dodirnuo sims terase ispod. I, tako je uspeo da pobegne.

Naš sagovornik kaže da nije smeo da vikne, jer se bojao da će se dečak uplašiti i pasti. A, onda je video kako i M. S. pokušava da se spusti do podnožja zgrade na identičan način.

- Taj dečak je uspeo da se spusti sprat niže, ali je onda izgubio kontrolu - uznemireno nastavlja naš sagovornik. - Dok je padao, nekoliko puta je zakačio terase koje su mu bile na putu. Udario je o beton i ostao da leži. Video sam njegovog druga kako mu prilazi, a onda i beži sa lica mesta.

Nakon što su lekari došli, dečak je čak uspeo i da sedne.

- Čuo sam ga kako kaže da se ničega ne seća - dodaje naš sagovornik. - Onda ga je medicinsko soblje smestilo u sanitet i odvezlo.

IZ TIRŠOVE NA BANjICU

POVREĐENI dečak S. M. primljen je u četvrtak na Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj nešto pre 12 časova, ali će već tokom dana biti prebačen u Institut za ortopedsko hirurške bolesti Banjica.

Prema rečima asistenta dr Siniše Dučića, dečjeg hirurga i ortopeda, S. M. je u "Tiršovoj" smešten na odeljenje hirurške intenzivne nege gde su mu konstatovane povrede glave i grudnog koša, kao i prelom četvrtog lumbalnog pršljena koje je zadobio prilikom pada sa visine.

- Dečak nije vitalno ugrožen, stabilnih je neuroloških parametara - navodi dr Dučić. - U dogovoru sa kolegama, dečak će tokom dana biti premešten na Institut za ortopedsko-hirurške bolesti na Banjici. (B. R.)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (13)

Jodza

11.08.2016. 09:33

Oh Bože!Glupe li dečije igre!Iskreno se nadam da će se dete oporaviti i da neće imati neko trajno oštećenje.Deco pobogu dokazujte se znanjem,dokazujte se u sportu nemojte u gluposti.Ne kaže se džaba "mladost-ludost".Kako vam god to u mladosti zvučalo,život je samo jedan.Živite ga zdravo i pametno.Još jednom,nadam se da će ovom nesrećnom detetu sve biti OK.

ko i šta

11.08.2016. 16:24

@Jodza - pročitajte bolje: dete je slomilo kičmu. najverovatnije u kolicima ceo život. nego zaista ne vidim oluke. ima li neko ko živi u toj zgradi da nam kaže gde su?

Steki

11.08.2016. 18:57

@Jodza - Bio sam prisutan kad su dosle dve klinke , 2003 godiste i rekle im da imaju kljceve koje su ukrale od nekog decka i da ima privatna zurka

rasamon

12.08.2016. 00:32

@Jodza - oluci ne postoje. voda se odvodi sa krova cevima koje su ugradjene u zgradu. a mali je pao sa terase dok se spustao sa sprata na sprat, sto je ludost.

repus

11.08.2016. 10:05

maloletnik na žurci pametnom dosta a bice jasnije još vise kad mu urade analizu krvi

nik

11.08.2016. 11:15

Evidentan je"pozitivan" uticaj filma. Nije poznat razlog ovog glupog poduhvata, ali pubertetlije su sklone dokazivanju, naročito kada imaju publiku I ohrabljeni alkoholom!1

Tadijakadija

11.08.2016. 13:17

Сулуде ли игре! Уместо да млади људи имају изазов да успеју у спорту, школи и на такмичењима у неким областима које њих занимају, они стварају себи овакве луде изазове и наравно страдавају.

roditelj

11.08.2016. 14:48

Decaci su veoma nestasni jos kad su deca. Tesko ih je cuvati,neuporedivo teze nego devojcice. Roditelji moraju stalno upozoravati na opasnosti musku decu.

Strašno

11.08.2016. 15:13

Strašna tragedija. Od svih igara, mislim da je najveća "tajna oluka". Molila bih nekoga da pokaže sa koga oluka je došlo do tog sudbonosnog "spusta". Koliko je meni poznato, u navedenoj ulici ni na jednoj zgradi ne postoje oluci. Otud i nejasnoća sa kog se oluka nesrećni dečak spuštao. Oluci nisu vidljivi ni na objavljenoj fotografiji.

rasamon

11.08.2016. 21:59

@Strašno - Tzv Cacanski soliteri i nemaju oluke. Voda sa krova se odvodi cevima koje prolaze kroz zgradu

Roditelj

11.08.2016. 22:03

Svu decu skupiti i po godinu dana u dom,a roditeljima po 5.godina robije-onako pausalno.Za svo nepostovanje vrednosti ,drustva i svega krivi su iskljucivo roditelji koji gledaju svoja(i tudjaposla) a deca im se za to vreme opijaju,drogiraju,voze 200km/h-GINU !

englez

11.08.2016. 22:05

Kad je radila batina imali smo bolje generacije, sad sve kao nekakve slobode, em nemamo sta da jedemo, em smo kreteni.