KRAJ: Srbija-Grčka 9:9

Novosti online

08. 08. 2016. u 13:30

Posle veoma loše igre u prvom poluvremenu izabranici Dejana Savića su zaigrali bolje u nastavku, ali nisu uspeli da dođu do pobede - 9:9

КРАЈ: Србија-Грчка 9:9

Andrija Prlainović Foto: Arhiva VN

Dve utakmice na olimpijskom turniru, dva remija za vaterpoliste Srbije. Posle Mađarske (13:13), izabranici Dejana Savića su odigrali nerešeno i sa Grčkom (9:9).

Posle veoma loše igre u prvom poluvremenu i velikog rezultatskog zaostatka (1:4), Srbi su su uspeli da se vrate, da stignu do preokreta, ali ne i do pobede na kraju.

Naši će imati dosta zamerki i na suđenje, jer su im poništili tri gola, a u poslednjem napadu nije sviran ni faul nad Pijetlovićem.

TOK MEČA

Naši igrači su prvi stigli do lopte, imali prvi napad i igrača više zahvaljujući Nikiću, ali to nije rezultiralo golom. Već u sledećem napadu su Grci stigli do vođstva. Ranđelović je napravio faul sa leđa, sudije su pokazale na peterac, a Furtulis je lako matirao Branislava Mitrovića 0:1.

Nikić je iz odlične situacije promašio, a Grci su to još jednom surovo kaznili. Organizovali su odličan napad, a Pontikejas uz malu pomoć stative udvostručio prednost - 0:2. Filipović je pokušao iz nešto veće udaljenosti da smanji prednost, a zatim je Grčka napravila faul u napadu, pa su naši igrači dobili novu šansu. Udarac Pijetlovića je odbranjen, a zatim ni Prlainović nije uspeo. Golman Flekas za sada odlično brani.

Grci odlično igraju u odbrani, a Srbi to pokušavaju da reše šutevima, prečka je zaustavila prvi gol Savićevih pulena. Još jednom naši nisu iskoristili brojčanu prednost u bazenu, a opet je Flekas bio na pravom mestu.

Konačno gol Srbije! Na 80 sekundi pre kraja prve deonice je Filipović, uz veliku pomoć sreće, uspeo da smanji prednost - 1:2. Odmah po isključenju Nikića je Vlahos tražio mali predah kako bi savetovao igrače, ali su naši bili sigurni u udbrnai i sprečili pogodak. Posle prve četvrtine Grčka vodi (1:2).

DRUGA ČETVRTINA

Gocić je isključen, a stativa je bila saveznik Srbije u odbrani i sprečila pogodak Grka. Ali, nekoliko sekundi kasnije je stativa pomogla i Grcima. Filipović je snažno šutirao, a lopta se od golmana Grčke odbila do stative.

Treći gol za Grke. Na oko pet minuta pre poluvremena Janis Funtulis je snažno i precizno šutirao i uvećao prednost svojoj reprezentaciji - 1:3. Već u sledećem napadu smo imali prednost igrača više, ali je udarac Stefana Mitrovića zaustavila prečka.

Opet Srbija nije iskoristila prednost igrača više. Savić je tražio tajm-aut kako bi organizovao što bolji napad, ali udarac Pijetlovića nije završio u mreži. Potom je još jedan šut sprečio okvir. Ćukov šut je zaustavila prečka.

Još jedan pogodak Grka, na oko minut pre poluvremena su iskoristili isključenje Ranđelovića i uvećali prednost - 1:4. Sa tim rezultatom se otišlo na pauzu.

TREĆA ČETVRTINA

Samo što je počelo drugo poluvreme novi šok. Ranđelović je isključen, a Funtulis sa leve strane iskosa namestio ruku i postigao veoma lep pogodak - 1:5.

Konačno gol. Posle dužeg vremena bez pogotka Srbija je zatresla mrežu. Udarac Pijetlovića je odbranjen, ali je Stefan Mitrović bio na pravom mestu, dobro reagovao i smanjio - 2:5.

Mladi Nikola Jakšić je iskoristio nepažnju rivala, uspeo da "pobegne" i da dodatno smanji prednost - 3:5. To nije dugo trajalo, već u sledećem napadu je Genidunas ostao maltene sam i snažnim udarcem vratio "plus tri" (3:6).

Ali, Srbija ne odustaje, Filipović je jednim od najlepših pogodaka, prelepim lob udarcem poslao loptu u mrežu i na oko tri minuta pre kraja deonice smanjio - 4:6. Postigli su naši još jedan gol, ali su sudije taj podogak poništile zbog faula. Selektor Savić se nije složio sa tim, ali arbitri nisu obraćali pažnju na to. Zatim je i Grcima poništen gol, jer je jedan njihov igrač bio u prostoru od dva metra.

Ponovo poništen gol. Arbitri su dosudili faul nad Mandićem, on šutirao iz veće udaljenosti i pogodio, ali su onda poništili taj gol, jer se Dušan pomerio malo napred, umesto da izvede loptu iz mesta.

- Ajde, ajde, idemo dalje! - čulo se sa klupe naše reprezentacije posle čega je usledio tajm-aut.

Grci su ostali bez dva igrača, a to je iskoristio Prlainović i odličnim udarcem doveo Srbiju na samo gol zaostatka - 5:6.

Poslednji napad u deonici su imali Grci koji su još jednom imali odgovor. Vlahopulos je iskoristio to što ima malo više prostora i uspeo da vrati dva gola prednosti pred poslednju deonicu - 5:7.

ČETVRTA ČETVRTINA

Odličan početak poslednje deonice. Pijetlović je dodao do Gocića, a kapiten "bombom" smestio loptu u mrežu - 6:7. Ali, ponovo isto, Kolomvos je ostao gotovo sam na oko pet metara od gola i lagano vratio vođstvo - 6:8.

Treći put su sudije poništile pogodak Srbiji. Ovog puta su procenili da je Stefan Mitrović napravio faul pre nego što se oslobodio igrača. Naši se trude da to što pre zaborave, a Aleksić je to kaznio u sledećem napadu kada je poslao loptu iznad glave golmana Grčke - 7:8.

Izjednačenje! Konačno Grčka nije vratila dva gola prednosti, a naši su iskoristili prednost igrača više i preko Ćuka se vratili u potpunosti u igru - 8:8.

Potpuni preokret! Odličan pas ka Nikiću koji je "šraubom" doneo prvo vođstvo Srbiji na meču na oko dva minuta pre kraja - 9:8. Ne predaju se Grci, već u sledećem napadu su iskoristili prednost igrača više i preko Funtulisa izjednačili - 9:9.

Grci su pokušali da odigraju nešto duži napad, a onda su poslali loptu daleko u aut. Srbija je imala poslednji napad, lopta je otišla na Pijetlovića, delovalo je da je fauliran, svi su tražili to, a arbitri su samo odmahivali rukom. Tako da je ovo drugi remi Srbije - 9:9.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Miki

08.08.2016. 14:42

Dal je moguce da ovako neozbiljno prilaze svakom mecu? Nigde ni volje ni zelje, kao da igraju na silu.Ako su mislili da ce im se neko sklanjati, grdno su se prevarili.

Trude se ljudi

08.08.2016. 21:38

@Miki - Al džaba trud u napadu i odbrani, kada Mitroviću duva promaja. Što bi se reklo prima golove kroz uši, a Pjetlović danas ceo meč ljubi klupu iako je bio izvanredan protiv Mađara u II poluvrmenu kada je dobio šansu.

Gaga64

08.08.2016. 14:59

Uzas, I ovo cemo izgubiti.Bolje da nismo ni ucestvovali na olimpijadi, samo se brukamo neuspesima I treazimo neka objasnjenja I izgovore. Sramota.

Imam jedno pitanje

08.08.2016. 15:12

Da li je Savić zaboravio da ima još jednog golmana? Mitrović i protiv Mađara i sada Grka prima neverovatne golove.

Vericane

08.08.2016. 15:17

dokle vise da nas kradu na najbitnijim takmicenjima???? Mi smo, pored Madjara, izmislili vaterpolo!!! I onda tamo nalaze za shodno da odredjuju koji ce izrodi biti "najbolji ".  Koje nepostovanje evropskog i svetskog prvaka.