Svijet

Njemačka: Napadač zaspao u podrumu, nije imao oružje, uhapšen

Njemačka: Napadač zaspao u podrumu, nije imao oružje, uhapšen
Njemačka: Napadač zaspao u podrumu, nije imao oružje, uhapšen

BERLIN - Ranjeni muškarac koji se jutros zabarikadirao u restoranu "Dubrovnik" u njemačkom gradu Zarbriken pronađen je kako spava u podrumu i uhapšen je, saopštila je lokalna policija.

Policija je navela da se radi o 43-godišnjem muškarcu, čiji identitet nije objavila, ali je naglašeno da on kod sebe nije imao nikakvo oružje, kako su vlasti prvobitno tvrdile, prenio je AP.

Portparol policije Kurt Švindling izjavio je da uhapšeni muškarac vjerovatno pati od psiholoških problema.

AP navodi da nije poznato od čega je muškarac bio povrejden.

Njemački mediji su prethodno naveli da je u pitanju najverovatnije zet vlasnika lokala i da je poreklom iz Makedonije, a da već dugo živi u Njemačkoj.

Muškarac je navodno uletio u restoran obliven krvlju i naložio osoblju da napusti lokal, pri čemu nije uzeo nikoga za taoca, prenio je sajt RT.

Oko restorana su raspoređeni pripadnici antiterorističke jedinice, dok policijski pregovarači i psiholoži trenutno razgovaraju sa njim u pokušaju da ga navedu da se preda.

Jedan policajac je izjavio za Rojters kako muškarac vjerovatno ima "psihičkih problema", kao i da nema razloga da se vjeruje da je incident povezan sa terorizmom.

Policija ne zna kakvo oružje ima muškarac, niti kako je zadobio povrede.

List "Bild" na svom sajtu uživo prenosi dešavanja sa lica mesta, pa se između ostalog može videti da je ulica u centru Zarbrikena kojoj se nalazi restoran "Dubrovnik" blokirana.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije