Napadnut bejzbolkom, branio se nožem, odgovaraće za pokušaj ubistva napadača!

V. N.

06. 08. 2016. u 20:55

M. S. (41) teško ranio nožem Kragujevčanina starog 29 godina, koji je pokušao da mu ukrade motor

Нападнут бејзболком, бранио се ножем, одговараће за покушај убиства нападача!

Ilustracija

Državljanin Crne Gore M. S. (41) u petak je u Beogradskoj ulici u Kragujevcu, teško ranio nožem Kragujevčanina starog 29 godina.

Prema šturom saopštenju pokušaju ubistva prethodio je incident kada su osumnjičenog napali nožem i bejzbol palicom povređeni Kragujevčanin i još jedan mladić star 28 godina. Pokušali su da mu oduzmu prsluk i motocikl kojim je upravljao.

M. S. je u toj tuči nožem izbo razbojnika u stomak i grudi, a zatim je pobegao u Kraljevo ne čekajući policiju. U gradu na Ibru nabavio je automobil marke "audi" i pokušao da pobegne u Crnu Goru, ali ga je u tome sprečila kraljevačka policija.

U subotu M. S. je priveden u sud u Kragujevcu i određeno mu je zadržavanje od 48 sati - saopštila je policija.

Protiv povređenog muškarca koji se nalazi na lečenju u Kliničkom centru u Kragujevcu i napadača koji je bio sa njim, za kojim policija intenzivno traga, biće podneta krivična prijava zbog krivičnog dela razbojništva.

Policija je pronašla motocikl i nož koji je, kako se sumnja, M. S. koristio prilikom izvršenja krivičnog dela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (27)

Brutus

06.08.2016. 22:13

Za ovakve stvari treba da smo solidarni. Ovo može svakom da se desi, a zakon je apsolutno na strani napadača, jer dozvoljeno vam je da se branite najviše sa oruzjem proporcionalnim sa napadačem, znači ako vas napadne nožem čak i u vašoj kući tokom razbojništva ne smete da se branite pištoljem iako imate dozvolu za isti. Ovo je bolesno, da se čovek brani od napadača i da ga optuže za pokušaj ubistva.

mrvica

06.08.2016. 23:51

@Brutus - Pa napali su čoveka nožem i palicom, dvoica na jednoga, pokušaj oružane pljačke! Odgovorio je istom merom (čak i manje, nije imao palicu). A šta da uradi? Ali je trebao pozvati ili sačekati policiju.

Seljak

07.08.2016. 09:06

@Brutus - U Srbiji postenom se sudi a Lopovima i Razbojnicima ne budi posten i uvek si nadrljao a budi lopov Razbojnik uvek te Zakon stiti tako su nasi politicari uveli taj zakon daih zakon stiti jer u suprotno oni bi svi bili u Zatvore

Laca

06.08.2016. 22:32

Klasika, napadnu te, ne smeš da se braniš, bolje da isprazniš džepove ili da sam sebe overiš, jer ako se i odbraniš, sudovi i zakoni će te dokusuriti. Dokle više ovako!

Zoran BOJOVIC

06.08.2016. 23:11

A šta je trebao da radi ? Da im da motor, prsluk, pare i sve stvari. Da legne da ga prebiju palicom i na kraju da skine i gaće !? Čovek je nevin jer se samo branio, svoj život i imovinu, a napadači u zatvor. I ja bih postupio isto.

176671

07.08.2016. 08:49

@Zoran BOJOVIC - potpuno si u pravu, ali nas KZ kaze da se branio nepodobnim sredstvom te da je iz samoodbrane krenuo u napad, sto vise nije samoodbrana vec pokusaj ubistva u ovom slucaju... to ti je pravno tumacenje

sasa

07.08.2016. 09:32

@Zoran BOJOVIC - Samo da ne bezi iz zemlje... trebao je malo mozga da ima...

Kako Da Ne

06.08.2016. 23:38

da je ispravan sacekao bi policiju a ne (nabavio auto) i pravac Crna Gora.Pitam se dokle ce Crnogorci biti zrtve

Komedija

06.08.2016. 23:44

Banana drzava gde je sve moguce. Sta je covek trebalo da uradi? Da se skloni u stranu, da im dobrovoljno da motor i svu imovinu koju ima kod sebe? Da se dere da neko zove policiju? Nasilje svakako nije resenje ali ovog puta sam na strani napadnutog coveka bez obzira sto je napadac i sam izboden nozem a jos ih je i dvojica.

bikkojisedi

06.08.2016. 23:45

treba ovu suludu pravdu i zakone testirati na sudijama i tuziocima pa kad ih neko uvošti neka ga oni lepo oslobode svake krivice ili sebe optuze za prekomernu odbranu.

H.V.

06.08.2016. 23:53

Izgleda da je nekima, mnogo važnima, mnogo stalo da život stanovništva u Srbiji postane nepodnošljiv. Sistematski se na tome radi i svakoga dana nam stižu dokazi za to, već dugo godina. Jasni dokazi da smo na putu u rasulo i da je država organizator sopstvenog samoubistva. Kome je to u koristi? Kome odgovara da se narod ovde dovede do bezumlja od bede i nepravde?

hero

06.08.2016. 23:55

Ovde svi kao da su pali sa kruske. Kako ne razumete da je sve namesteno da moze da ode i u jednu i u drugu stranu. Namerno. Zakon je kao i svaki drugi u zemlji srbiji PODLOZAN SLOBODNOM TUMACENJU. Ja kada sam to saznao davno jos skapirao sam da je otvoren lov na normalne ljude. Znaci ako je recimo napadac sa vezom, slobodno tumacenje je jedno ako je napadnuti onda je drugacije itd itd. Svaki zakon pocevsi od trzisnog pa na dalje.

Jovan

07.08.2016. 00:02

U samoodbrani uvek gledajte da UBIJETE. Ako nije potrebno ubiti da bi se odbranili, ne treba ni da potežete smrtonosnu silu - dovoljne su pesnice. Svaka situacija u kojoj POTENCIJALNO možete da nastradate moralno opravdava upotrebu smrtonosne sile - znači disproporcija u snazi, dva ili više napadača, korišćenje oružja tokom napada. Pucajte i bodite kriminalce i ne razmišljajte! Bolje da vam sudi nakaradni srpski sud po evro-zakonima, nego da vam sudi Sveti Petar. ODBIJTE DA BUDETE ŽRTVE!

СССС

07.08.2016. 00:54

И они ће добити условно пар месеци а он ће да мардеља годину,можда и јаче. Судство и закону су нам нула

Predrag

07.08.2016. 02:04

@СССС - Masa skolovanih strucnjaka ne napusta Srbiju jer nemaju hleba da zive. Ne, imaju oni lepe plate ako su kvalitetni kadrovi, ali odlaze zbog totalnog ludila u pravosudju..... Posten covek protiv kriminalca na sudu nema nikakve sanse.

sasa

07.08.2016. 09:30

@СССС - Za pljackase u toj prici ne postoji olaksavajuca okolnost i nje nikako ne moze biti a oruzana pljacka podrazumeva pretnju smrcu, dok za napadnutog kome ce se suditi za pokusaj ubistva, ima sijaset olaksavajucih okolnosti... Jedino sto je pobegao, i pokusao da napusti zemlju umesto da je uzeo mobilni i on sam pozvao policiju i predao se uz pricu da je instinktivno reagovao plaseci se za svoj zivot (nesrazmerna sila protiv njega) - onda bi dobio 3-6 meseci zatvora...

Dragan

07.08.2016. 01:02

Jos nije razjasnjeno pod kojim okolnostima su hteli da ga opljackaju .Mozda se od ranije znaju, mozda su mu ostali duzni od trgo transfer.Ne prepucavajte se komentarima bez veze.PS Stedite slova

Vuk

07.08.2016. 04:37

Svaka cast pravosudju. Napali ga palicom i nožem i sad oni optuženi za razbojnistvo a on za pokušaj ubistva. Ne nego ce ih milovati po kosi i zahvaljivati se sto su ga napali. Alo bre...

"мали филозоф".

07.08.2016. 07:51

"Питам се , питам", докле да читам(о) . . .

SMOKI

07.08.2016. 08:33

Kada ce nase sudstvo da prihvati cinjenicu da svako ima pravo da se brani.Onaj ko napada, napada na svoju odgovornost. To da moze biti ubijen je njegov rizik. Uvesti zakon o samoodbrani koji nema ogranicenja.Zakon o privatnoj svojini. Koga zakonodavac cuva? Siledzije i lopine ili posten svet. Napadaci koji budu povredjeni ne treba da imaju placene medicinske usluge. Neka plate sami. Momak je u pravu nije smeo da pobegne.

moravica

07.08.2016. 10:01

Hero, ti si u pravu, svi zakoni su takvi, krimosi su ih lepo napravili da bi radili sta hoce!

TriplNj

07.08.2016. 11:21

To je klasična samoodbrana. Za pokušaj ubistva i razbojništva treba da se terete napadači. Izem ti krivični zakon. I sada, ako nema svedoka, kao što ih izgleda nema, čovek će odgovarati zato što se branio. Kriv je što se našao u pogrešno vreme na pogrešnom mestu, tako će sudija obrazložiti presudu.