Svet

0

Plenković osudio provokacije u Kninu

Autor: VV

Izvor: Beta

Plenković osudio provokacije u Kninu

Izvor: Foto: Beta, HINA / Daniel Kasap

"Predsednica je održala prigodan govor. Nijedna poruka nije sporna, a komentari političara s levog spektra, pa i pojedini komentatori s te strane nastoje insinuirati da ona nešto pomaže u predizbornoj kampanji. Kampanja još nije počela, a njen govor je bio dobar, primeren i državnički, onakav kakav treba biti", rekao je Plenković.

Na pitanje da li Hrvatska demokratska zajednica osuđuje ustaške povike i pesme koji su se mogli čuti na proslavi u Kninu, predsednik HDZ-a rekao je da osuđuje "sve provokacije".

"HDZ je uvek osuđivao sve akte koji su bili provokacijskog karaktera kada smo slavili najvažniji dan moderne istorije, Dan pobede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Bilo kakve provokacije na taj dan nisu usmerene ni na stabilnost Hrvatske niti doprinose dobrosusedskoj suradnji", rekao je Plenković.

On je rekao da je HDZ bila u petak "jako zastupljena" u Kninu, simbolu hrvatske slobode, ali je osudio paljenje zastave Srbije u Kninu i dodao da je policija ispravno reagovala.

Plenković nije hteo da komentariše prekršajnu prijavu koju je dobio pevač Marko Perković Tompson.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR