Nova vest
Olimpizam

Subota, 06.08.2016.

17:28

Ana povela, pa se raspala

Ana Ivanović već u prvom kolu okončala je učešće na olimpijskom turniru u Rio de Žaneiru.

Izvor: SO

Autor: SO

Ana povela, pa se raspala
Getty Images

Srpska teniserka izgubila je od Karle Suares Navaro sa 2:6, 6:1, 6:2, što joj je bio drugi poraz u četiri meča sa devojkom iz Španije.

Posle sjajnog prvog seta, igra Ivanovićeve potpuno se raspala, pravila je mnogo grešaka i servis joj je bio loš, pa drugi ishod i nije mogao da se očekuje.

Igre u Pekingu Ana je propustila zbog povrede, u Londonu je došla do treće runde, a sada nije uspela da pobedi ni u prvom kolu.

Tok meča:

Ana je odlično počela meč i već u prvom gemu napravila je brejk koji je rutinski potvrdila za 2:0. Prvi ispit za Anu bio je četvrti gem, došlo se do izjednačenja, ali je Ivanovićeva uzela dva poena u nizu za 3:1.

U sledećem gemu Ivanovićeva je napravila novi brejk – na 30:30 se lepo izvukla na forhend i napravila viner, da bi na brejk lopti agresivnim riternom povela sa 4:1. Došla je Ana do 5:1 i tri vezane set lopte u narednom gemu, ali je Španjolka vezala pet poena i smanjila na 5:2.

Sa prvim brejk loptama Ivanovićeva se suočila u momentu kada je servirala za set, ali je od 15:40 došla do osvojenog seta – 6:2.

U prvom gemu trećeg seta Ana je na 30:30 ispustila skoro završen poen, potom je izgubila i gem, a u sledećem je pretrpela prvi brejk – dve duple greške i neiznuđena greška forhendom, pa je Suares Navaro vodila 2:0.

U trećem gemu posle duple greške rivalke Ana je došla do brejk lopte, ali je promašila bekhend paralelu, da bi potom izgubila gem (3:0). Pad u igri bio je vidan, na 4:1 Ana je izgubila gem na svoj servis bez osvojenog poena, pa je Španjolka privela drugi set kraju sa 6:1.

Ana je bila u strmoglavom padu – pri rezultatu 30:30 bekhend je poslala u dno mreže, da bi potom i forhend poslala daleko u aut. Španjolka je rutinski potvrdila brejk, a onda i napravila još jedan za 3:0.

Povela je Suares Navaro sa 4:0, a onda je Ivanovićeva konačno prekinula niz od sedam uzastopno izgubljenih gemova.

Povela je Suares Navaro sa 4:0, a onda je Ivanovićeva konačno prekinula niz od sedam uzastopno izgubljenih gemova, da bi potom napokon vezala nekoliko dobrih udaraca i vratila jedan brejk (4:2).

To je bila kratkotrajna nada, Ana je spasla brejk loptu u sledećem gemu, ali na drugoj je poslala loptu bekhendom u mrežu (5:2), pa je meč bio praktično gotov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

191 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

1 d

U fokusu

Vidi sve