Tompsonu prijava zbog "Za dom spremni", odbio da potpiše

Po završetku koncerta Marka Perkovića Tompsona u Kninu policija je tom pevaču uručila prekršajnu prijavu, jer je pevao "Za dom spremni".

Izvor: Tanjug, index.hr

Subota, 06.08.2016.

10:17

Tompsonu prijava zbog
screenshot

Pevač je odbio da potpiše prijavu, javili su hrvatski mediji.

"Dana 5.8.2016. godine, u 23:45 u Kninu, na stadionu FK Dinara, prilikom održavanja koncerta povodom proslave Dana pobede i domovinske zahvalnosti, isti je glasno pevao 'Za dom spremni!', čime je počinio prekršaj iz člana 5. Zakona o prekršajima protiv DRH-a", stoji u prijavi.

Informacija o prijavi objavljena je na internet stranici namenjenoj Tompsonovim obožavaocima.

"Odmah po silasku s bine nakon kninskog koncerta, kninska policija je na putu do bakstejdža iz nepoznatih razloga presrela Tompsona u nameri da ga privede na stranu, Tompsonovo obezbeđenje nije to dopustilo pa su policajci kasnije došli do bekstejdža da bi Tompsonu uručili obaveštenje o prekršaju, jer je glasno pevao 'Za dom spremni'", stoji u informaciji koji je preneo index.hr.

Hrvatska radiotelevizija (HRT) je na prvom programu prenosila koncert iz Knina, na kojem je glavna zvezda bio proustaški pevač Marko Perković Tompson.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

87 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: