Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Банкар у Нишу дигао 70.000 евра од штедиша и отишао на море!

rssBookmark and Share

06.08.2016. Курир, Јужна Србија Инфо

Банкар А. А. из Ниша долијао када је један штедиша тражио исплату свог улога и установио да му је рачун празан.

Фото: Твитер
Фото: Твитер

А. А. из Ниша, благајник Војвођанске банке у том граду, сумњичи се да је од штедиша украо 70.000 евра, сазнаје Курир.

Пљачка је откривена када је један клијент дошао да подигне свој улог и установио да му је рачун празан, док је благајник у исто време био на летовању у Грчкој. Против њега је поднета кривична пријава и добио је отказ.

Спискао туђи новац

А. А. већ 14 година ради у овој банци, а његове колеге тврде да се он и раније служио новцем оних који су му га поверили на чување. Пре неколико дана коначно је долијао.

- Штедиша се шокирао када му је речено да нема његових пара. Одмах је спроведена интерна контрола, а кад је установљено да је новац проневерен, обавештена је и полиција. А. А. је у то време био на летовању у Грчкој, а из банке су га позвали да се хитно врати, што је он и учинио. Кад је дошао у банку, рекао је: „Све сам истрошио, немам ништа да вратим“ - каже један од његових колега. Он тврди да се то могло очекивати јер су приметили да А. А. и раније муља са штедним улозима.

- Сви су за то знали, вечито је био у огромном минусу иако је то нама забрањено, а никада није одговарао ни дисциплински. Увек је успевао да се извуче и прикрије то што ради. Добио је отказ, а још један благајник је суспендован јер је требало раније да се реагује док се није ово десило - каже саговорник Курира.

Приликом прве контроле установљено је да је нестало око 40.000 евра, међутим, како сазнајемо, даљим испитивањем пословања овај износ се повећао на 70.000 евра. Колики ће бити финални биланс крађе, знаће се након окончања истраге, у коју се укључило тужилаштво и нишка полиција.

Иначе, ово је већ друга банкарска афера у Нишу истог типа. Пре пар година такође служб еник једне друге банке је подизао на сличан начин улоге штедиша.


#   крађа   кривична пријава   банкар   ПУ Ниш   штедња   А.А.  
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима