• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beograđanku izbacili iz busa zbog bebe u kolicima?

Izvor mondo.rs

Jedna Beograđanka požalila se na društvenoj mreži Facebook da je iz gradskog autobusa izbacio vozač zato što bebu nije držala u naručju, već je dete bilo u kolicima.

 Beograd - izbacio je iz autobusa zbog bebe u kolicima? Izvor: MONDO, Danijela Pašić

Ona je u petak objavila da se incident dogodio na liniji 77 u 14.50 navodeći da vozač nije hteo da krene dok je beba u kolicima.

“Gospodin navodno smatra da beba od dva meseca koja još ne drži vrat sama treba da bude u mom naručju, umesto vezana u kolicima i zakočena. Da li i osoba sa invaliditetom treba da izađe iz kolica i sedne na sedište? Jel moguće da ovo postoji?”, napisala je ogorčena Beograđanka.

Nadležni iz GSP-a još se nisu oglasili ovim povodom, ali je "Savez ozbiljnih sindikalaca (SOS) GSP" objavio da je po pravilniku iz 2004. član 70. u prevoz dozvoljeno uneti sklopljena dečija kolica.

"Ovom prilikom ne opravdavamo, ako su navodi tačni, vozača, ukoliko je stvarno, kako putnica navodi, izbacio iz autobusa. Vozač je ukazao na nepravilnost u prevozu i verovatno upozorio putnicu da je zabranjeno kolica unositi u prevoz, a da nisu sklopljena. Verujemo da vozač nije hteo da nastavi vožnju iz dobre namere kako se ne bi desila veća šteta nego korist da je dete bilo u kolicima, jer ukoliko bi vozač naglo zakočio, postavlja se pitanje da li se kolica ne bi prevrnula i beba ispala iz njih. Da li bi kolica u toj situaciji povredila nekoga".

Sindikalci su istakli da bi vozače  u ovakvim ili sličnim situacijama trebalo dodatno edukovati na koji način treba postupiti u ovakvim situacijama.

".... danas je 2016. godina i neki članovi nemaju veze s današnjim vremenom. Slična situacija je i bila ako se sećate sa invalidskim kolicima kada vozač nije hteo putniku da spusti rampu samo zato što u pravilniku iz 2004. godine stoji da vozač ne sme napustiti svoje radno mesto, a što je u ovom slučaju vozačka kabina", naveli su iz SOS GSP.

Oni se nadaju da će nadležni u JKP GSP "Beograd" ispitati detaljno slučaj i pokrenuti edukaciju i promenu pravilnika da se ovakve ili slične situacije ne bi dešavale.

Komentari 136

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

GSPvozac

Dete mora da se drzi u rukama da ne bi ispalo iz kolica ili da se kolica ne bi prevrnula, jel onda ce vozac biti kriv sto je majku pustio da se vozi tako, na zalost tako sudija i sud gleda na to, tako da ne bi dolazilo do ovakvih situacija bolje bi bilo da dete uzmete u ruke i drzite ga cvrsto, sila kocenja novih autobusa je toliko velika da je prosle zime bilo na banjici 4 preloma ruke i troje ljudi slu slomili rebra kad je manijak sa dzipom izleteo ispred busa. Ne sme se uci ni sa biciklom to je za ove sto na adi pokusavaju da udju, jel bicikla moze da povredi nekog, ni sa kabastim stvarima, merdevine, police, penzionerka kolica sa tockicima....

Roli

Ludilo kakvi su ovo komentari upereni protiv majki sa malom decom. Prvo svi muskarci da idu na odsluzenje vojnog roka pa da dajete ovakve komentare. Budi prvo musko da bi komentarisao zenu i dete. Sedite kao strine i svadjate se po netu i pljujete po slabijima. I taj vozac, ako je to po zakonu kako on kaze, zasto nije pomogao zeni da sklopi kolica, nasao joj mesto da sedne i konacno pomogao joj da bezbedno sidje na zeljenoj stanici? Manje bi vremena potrosio na to nego na isterivanje majke sa bebom i bio bi covek.Osecao bi se bolje za ucinjeno dobro delo. A i ostali putnici. Svako ocekuje neki spektakl. Postali smo bre zli ljudi, jako zli i losi. Gospodo putnici, kako ste mogli to da gledate i bez reakcije da nastavite voznju? Znaci u autobbusu je 100 postotno vladala neljudskost i antipatija prema zeni sa malim detetom. Katastrofa nad katastrofama.

Sud

A zasto po pravilniku suda nemoze da se udje u papucama ,sto se nebunite da vam uskracuju pravo na kretanje,ej macole ovo je Beograd

special image