Marija Obradović ministarka odbrane?

Nacionalne vesti - Četvrtak 04.08.2016 - 17:25

Marija Obradović, potpredsednica Srpske napredne stranke i predsednica Skupštinskog Odbora za odbranu i bezbednost mogla bi da bude imenovana za ministarku odbrane, saznaje Danas iz dobro obaveštenih krugova bliskih vladajućoj stranci.

Prva žena na čelu Ministarstva odbrane? Foto: Wikipedia Prva žena na čelu Ministarstva odbrane? Foto: Wikipedia

Iako je Obradović imenovana da bude na čelu skupštinskog odbora, mandatar Aleksandar Vučić nije isključio mogućnost da prva žena na čelu Ministarstva odbrane bude Marija Obradović.

O toj mogućnosti mediji su u nekoliko navrata već izveštavali.

Marija Obradović u sredu nije odgovarala na pozive Danasa, tako da nije ni demantovala ni potvrdila naša saznanja.

S druge strane, saznanje Danasa da bi se Dijana Vukomanović mogla naći na čelu Ministarstva prosvete, potpredsednica Socijalističke partije Srbije prokomentarisala je za naš list rečima: "Uzdržavam se od komentara medijskih spinova."

Osim sa socijalistima, mandatar Vučić će ove nedelje razgovarati i sa predstavnicima ostalih stranaka kako bi se došlo do što veće podrške novoj Vladi u parlamentu, najavio je u sredu potpredsednik SNS Igor Mirović.

Ipak s predstavnicima LDP neće biti razgovora, jer kako Mirović kaže, LDP nema tu dozu širine i tolerancije u odnosu na ukupan politički ambijent da bi mogao da uđe u sastav nove vlade.

- Njihov stavovi su ponekad krajnje ekstremni i krajnje netolerantni na okolnosti u kojima se Srbija nalazi imajući u vidu njen međunarodni položaj, ekonomiju, potrebu da sarađuje sa više važnih tačaka u svetu.

I to i mnogo drugih tačaka je razdor u mogućnost da se s LDP-om sarađuje - kazao je on.

Komentarišući ponovnu saradnju sa SPS-om, uprkos prepucavanjima u medijima, Mirović je naglasio da negativne izjave nisu ništa novo.

- Gledajući iz ugla čitaoca mogli bi da zaključite: 'Govore jedni o drugima svašta, kako mogu da sede u vladi zajedno'.

Postavlja se jedno drugo pitanje, pitanje stabilnosti u Narodnoj skupštini, pitanje efikasnosti u donošenju odluka, da li građani žele sednice koje se vode prema poslovniku, plan koji se realizuje iz nedelje u nedelju ili žele rijaliti u Narodnoj skupštini, beskrajno duge rasprave koje se ne završavaju odlukama i donošenjem zakona... ili ćemo kroz koaliciju u kojoj ćemo progutati i neke gorke pilule omogućiti tu vrstu organizacije i stabilnosti - objasnio je on.

Kako je dodao, sve to bi SNS mogla da ostvari i bez SPS-a u Vladi ali je bitna značajna većina zbog bolje uređenog sistema donošenja odluka, izazova s kojima se suočavamo.

- Razgovori su neprekidni, sada će se intenzivirati i najkasnije do ponedeljka će biti završeni.

Očekujemo da se obave razgovori i sa drugim političkim strankama, mnoge stranke su bile i na našoj političkoj listi.

Sa idejom da se početkom sledeće nedelje objavi sastav nove vlade i potvrdi u Skupštini - najavio je on.

Danas, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: