Život i ljudi

0

Karijera: Saveti za početnike

Autor: VV

Izvor: Novosti

Karijera: Saveti za početnike

Izvor: Foto: prtscr

Iskusni radnici kažu da su ovo fraze koje treba da izbacite iz svog rečnika ako želite da vas poslodavac izdvoji kao pouzdanog radnika.

 

Pokušaću

Osim ako vam poslodavac nije rekao da idete na Mesec, nema razloga da upotrebljavate izraz "pokušaću". On vas predstavlja kao osobu nesigurnu u svoje sposobnosti i nespremnu da se potrudi. Ako ne znate kako, pitajte, ali uverite poslodavca da ćete završiti povereni zadatak.

 

Nikad

Kada pogrešite, nemojte se izvinjavati šefu rečima "Ovo se nikad više neće ponoviti" jer je velika verovatnoća da hoće. U poslu se dešavaju nepredvidive situacije, pa umesto da se bavite proricanjem budućnosti, bolje kažite: "Pogrešio sam, ali daću sve od sebe da ne ponovim grešku".

 

Nadam se

Nada je lepa, ali nije joj mesto u poslovnim razgovorima. Asocira na nesigurnost i sumnjičavost, pa delujete slabo i neprofesionalno ako se suviše često pozivate na nju.

 

Osećam

Naročito su žene sklone ubacivanju emocija u posao, pa neretko "osećaju da neće završiti projekat" ili da su u firmi potrebne promene. Ovo je klizav teren, jer osećanja ukazuju na nestabilnost, pa je bolje zameniti ih argumentima.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR