• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cat Power prvi put kod nas!

Izvor mondo.rs

Amerikana zvezda nastupiće u Domu omladine!

Jedna od najvažnijih zvezda Amerikana zvuka – Cat Power, nastupice prvi put u Srbiji na solo koncertu u nedelju 11. septembra od 20:30 casova, u Domu omladine Beograda.

Ulaznice se mogu nabaviti preko Eventim mreže: ogranicena kolicina ulaznica je u pretprodaji po ceni od 1000 dinara, redovna pretprodajna cena isnosice 1200 dinara.

Americka alternativna zvezda Cen Maršal, slavna pod umetnickim imenom Cat Power, predstavice na svom prvom gostovanju u našoj zemlji program koji predstavlja presek njene cele, bogate karijere.

Cat Power se pojavila sredinom devedesetih kao izuzetno talentovana kantautorka ciji je jedinstven, senzualan glas, ostajao u uspomeni svakom ko bi ga jednom cuo. Njena mešavina folka, bluza i panka, sa duboko proživljenim poetskim tekstovima, impresionirala je jednako publiku, kriticare i druge muzicara. Posle nekoliko cenjenih albuma za manje nezavisne izdavace, od kojih je vrhunac "Moon Pix" (1998.), Cat Power dobija šansu da objavi izdanje za uglednu kucu Matador, projekat koji ju je doveo do globalne prepoznatljivosti: "You Are Free" (2003.). Ova impresivna kolekcija nežnih pesama, na kojoj su gostovale takve velicine kao što su Edi Veder (Pearl Jam) i Dejv Grol (Foo Fighters), ostavila je dubok utisak širom sveta, definitivno lanisrajuci Cat Power kao model delikatne trubadurke za nova vremena.

Cat Power Fool
Izvor: YouTube

Novi svet digitalne komunikacije kao da je tražio ovakvu preosetljivu umetnicu, da na jezik emocija prevede sve nove meduljudske nedoumice. Sledeci autorski CD, "The Greatest" (2006.) doneo je pravi trijumf kroz nove kreativne pomake, okretanje ka soul muzici i otkrivanje mnogobrojnih inspiracija koje stoje u korenu muzickog sveta Cat Power. Konacan proboj medu velika autorska imena americke muzike ovog vremena zabeležen je na izdanju “Sun” (2012.), njenom prvom koje je dospelo medu deset najprodavanijih ploca na Billboard listi.

Chan Marshal je u meduvremenu zasluženo postala svetski prepoznatljiv alterativni celebrity: kao omiljena pop licnost Karla Lagerfelda, predstavljala je Chanel nakit, jednako kao što je bila ucesnik mnogih dobrotvornih akcija (posebno u okviru organizacije PETA, kao i za lecenje HIV). Glumila je u uspelim nezavisnim filmskim produkcijama, ucestvovala u konceptualnim umetnickim radovima u najprestižnijim svetskim galerijama (MOMA).

Povrh svega, samosvojan romanticni i uopšte privatni život Cen Maršal, bogati su kao i njena muzika, te su predmet prica i inspiracije za celu generaciju, posebno mladih žena kojima je Cat Power cesto najbolja prijateljica, uteha, i primer za ugled, na vecnu temu: kako živeti život po svome.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE