28. jul  2016. 21.44  | Izvor: RTV

Hajduk iz Čuruga odmerio snage sa Zvezdom

ČURUG -

Fudbalski klub Hajduk iz Čuruga proslavio je 90. rođendan tako što je na prijateljskoj utakmici, u sredu, ugostio naš najtrofejniji fudbalski klub, ekipu Crvene Zvezde iz Beograda. Iako na ovakvim utakmicama rezultat nije u prvom planu, pobeda je pripala ekipi Crvene Zvezde, rezultatom 5:1. Jedini pogodak za domaćina postigao je Miloš Maksimović.

Pred više od 1000 gledalaca ova dva tima odigrali su zaista jednu prelepu utakmicu. Iako Crvena Zvezda nije igrala u najjačem sastavu, to nije uticalo na lepotu igre i jednih i drugih. Crvena Zvezda je pokazala da ima izuzetan potencijal u mladim fudbalerima, dok su igrači Hajduka imali priliku da odmere snagu sa Superligašem.

Navijači su uživali u majstorijama na terenu, kao i u novom delu tribine, koja je po prvi put primila posetioce. Za sada je postavljeno oko 500 stolica, a prema rečima predsednika opštine Žabalj Čedomira Božića, do kraja naredne sezone stadion u Čurugu će dobiti kompletnu zapadnu tribinu koja će biti natkrivena.

Pre početka utakmice dodeljeni su plakete FK "Hajduk" Čurug, zaslužnim pojedincima i organizacijama, a "slavljeniku" je uručen pehar namenjen osvajaču lige, pošto je FK "Hajduk" prošlu sezonu završio kao prvoplasirani u područnoj ligi, te je dobio priliku da se u novoj sezoni takmiči u višem rangu.

Obeležavanje jubileja uveličali su i brojni gosti, prijatelji kluba, kao i svi oni koji su pomogli da FK "Hajduk" opstane sve ove godine. Među istaknutim zvanicama, prisutan je bio pokrajinski sekretar za sport i omladinu, Vladimir Batez, kome je kapiten FK "Hajduka" Miloš Radanović uručio plaketu kao znak zahvalnosti za doprinos Sekreterijata razvoju sporta. Pored predsednika opštine Žabalj, Čedomira Božića utakmicu su posmatrali i predsednik Skupštine opštine Žabalj Radovan Čolić kao i članovi opštinskog Veća.