Najnovije vesti
Vesti Politika
SKANDAL DIREKTOR Kupovao glasove, osveštavao ceo vodovod, otimao plate i sad je NAGRAĐEN

SKANDAL DIREKTOR Kupovao glasove, osveštavao ceo vodovod, otimao plate i sad je NAGRAĐEN

Lider pokreta „Dinara Drina Dunav“ Tomislav Bokan uspeo je da izigra zakon i zadrži direktorsku fotelju u firmi na budžetu, iako je ispao iz gradske vlasti, saznaje „Blic“.

Novi Sad 2161 Tomislav Bokan Bacena bomba pod automobil Tomislava Bokana Krilova ulica foto Robert Getel Foto: R. Getel / RAS Srbija
Novi Sad 2161 Tomislav Bokan Bacena bomba pod automobil Tomislava Bokana Krilova ulica foto Robert Getel
Tomislav Bokan
Foto: R. Getel / RAS Srbija
Tomislav Bokan

Njega je na mesto izvršnog direktora Stambene agencije Grada Novog Sada, nedelju dana pre nego što je podneo ostavku, zaposlio sada već bivši direktor te agencije i kadar njegove partije Ratko Rogan.

Kako navodi naš izvor, Bokanovim angažovanjem prekršena je za zabrana zapošljavanja u javnom sektoru, kao i Odluku Grada Novog Sada o maksimalnom broju zaposlenih u toj agenciji.

Lider pokreta „DDD“ je tako, računajući i novog direktora, postao 10. zaposleni u firmi koja se bavi gradnjom socijalnih stanova, iako ta agencija prema sistemaziciji sme da ima samo osam radnika.

- Bokan je ipak znao gde treba da dođe, jer mu na novom radnom mestu sleduje plata koja nije manja od 100.000 dinara- navodi naš izvor.

Foto: R. Getel / RAS Srbija

Bokan, čije su četiri godine provedene na vlasti obeležili mnogi skandali, kao što je suđenje za kupovinu glasova, osveštavanje gradske vode i uzimanje novca od članova partije zaposlenih u javnom sektoru, priznaje za „Blic“ da se zaposlio Stambenoj agenciji.

- Moje zaposlenje je u skladu sa zakonom. Trenutno sam na odmoru, a gde god da sam bio zaposlen, uvek sam dolazio na posao - kaže Bokan.

Njegov partijski kolega Rogan međutim kaže da zaposlenje i nije baš u skladu sa propisima.

- Možda smo prekršili Zakon o zabrani zapošljavanja. Bokana smo zaposlili po sporazumu o preuzimanju iz „Vodovoda“. Imamo jednog radnika koji treba da ide u penziju, pa će sve biti po sistematizaciji - objašnjava Rogan.

Dva miliona za usavršavanje

Rogan je upavljanje agencijom iskoristio da se doškoluje, ali je mislio i na svoje zaposlene. Tokom 2,5 godine iz budžeta firme u te svrhe potrošeno je više od dva miliona dinara. Sam Rogan iskoristio je milion dinara budžetskog novca da plati trogodišnje doktorske studije, a išao je i na časove engelskog. Međutim, kako tvrdi, studije još nije završio, ali je za njihovo plaćanje iz kase preduzeća imao saglasnost Upravnog odbora, kao i za stručno usavršavanje drugih zaposlenih.