Nova vest
Olimpizam

Sreda, 27.07.2016.

16:20

UN poziva na mir u svetu tokom Igara

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija (UN) Ban Ki Mun pozvao je zaraćene strane širom sveta da polože oružje tokom predstojećih Olimpijskih igara.

Izvor: B92

Autor:B92

UN poziva na mir u svetu tokom Igara
Foto: Getty images

On je u video snimku objavljenom na tviteru naveo da Međunarodni olimpijski komitet (MOK) i UN blisko saradjuju na "globalnom miru i harmoniji".

"Čestitam svim sportistima i svim navijačima koji će u nedeljama koje dolaze ispuniti sportske dvorane u Riju. Olimpijske i Paralimpijske igre slave ono najbolje od čovečanstva", rekao je Ban Ki Mun.

Generalna skupština UN od 1993. godine usvoja rezolucije u kojoj se poziva na olimpijsko primirje. Međutim, kako piše agencija AP, sukobi u svetu su se nastavljali bez obzira na to da li su u toku Igre ili ne.

Igre u Brazilu, 31. u modernoj istoriji takmičenja, na programu su od 5. do 21. avgusta, a osim Rija, domaćini takmičenja biće još Sao Paulo, Belo Horizonze, Salvador, Brazilija i Manaus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

3 d

U fokusu

Vidi sve