Najnovije vesti
Vesti Svet
Nemačka: Pljuvali žene i decu na bazenu, pretili da će ih "iskoreniti" uz uzvike "Alahu ekber"

Nemačka: Pljuvali žene i decu na bazenu, pretili da će ih "iskoreniti" uz uzvike "Alahu ekber"

Grupa mladih muslimana upala je na nudistički bazen u nemačkom gradu Geldern, u pokrajini Severna Rajna-Vestfalija, uzvikujući "Alahu ekber" i preteći da će da "iskorene" Nemice zbog nemorala, piše "Dejli mejl".

Vladimir Rađenović Foto: Milan Ilic / RAS Srbija
Vladimir Rađenović

Šestorica dvadesetogodišnjaka sa bradama pljuvali su žene i decu jer su plivali goli, a žene su nazivali pogrdnim imenima poredeći ih sa prostitutkama. Geldern je poznat po bazenu za nudiste.

Jedna od žena, nudista, koja je na bazenu bila sa decom, rekla je da su im napadači poručili da su sve Nemice nemoralne i da ih sve treba istrebiti. Ona je rekla da su mladići više puta naveli da su kupači na bazenu nevernici. Mladići su tečno govorili nemački, ali su pretili i na arapskom jeziku.

U međuvremenu, plivačka asocijacija Nemačke pokušava da smanji sve veći broj seksualnih napada migranata na javnim kupalištima obučavajući azilante da postanu spasioci na bazenima.

Prošlog meseca pojavio se tajni dokument policije u Diseldorfu u kome se izražava "duboka zabrinutost" šefova policije zbog rastućeg broja seksualnih napada migranata na kupalištima.