KRAJ: Ludogorec - Crvena zvezda 2:2 (VIDEO)

Novosti online

26. 07. 2016. u 19:30

Crveno-beli u Razgradu odigrali nerešeno u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv bugarskog predstavnika - 2:2

КРАЈ: Лудогорец - Црвена звезда 2:2 (ВИДЕО)

Foto: S.I.

Crvena zvezda ima odličan rezultat posle prvog meča trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. U Razgradu su odigrali nerešeno sa Ludogorecom (2:2). Mogli su crveno-beli da dođu i do pobede, da nisu napravili veliku grešku u 76. minutu posle kog je domaći tim izjednačio.

Ludogorec je prvi poveo u završnici prvog poluvremena, Katai je na startu drugog dela izjednačio, a Kanga majstorijom doneo potpuni preokret. Ipak, konačan rezultat je postavio Keseru posle pomenute greške.

Za sedam dana se u Beogradu igra revanš.


TOK MEČA

Kako javlja izveštač "Novosti", oko 350navijača Zvezde je ušlo na stadion i smešteni su u poseban deo ograđen bodljikavom žicom. Pristalice domaćeg tima su spremile zastave Partizana i pevanje navijačkih pesama crno-belih kao provokaciju "Delija".



U prvih deset minuta utakmice nema maltene nikakvih uzbuđenja. Jedino je Ludogorec imao jednu polu-šansu iz koje ništa nisu stvorili. Prva šansa je viđena u 13. minutu kada je Marselinjo glavom pogodio spoljni deo mreže.

Tražili su penal domaći igrači u 16. minutu, ali je umesto toga Marselinjo dobio žuti karton za simuliranje. Rendulić je uklizao, a Marselinjo pao, svi su čekali da švedski arbitar pokaže na belu tačku, ali je umesto toga kaznio igrača domaćeg tima. Na sreću je štoper Zvezde na vreme povukao nogu i tako sprečio najstrožu kaznu.

Dva minuta kasnije prilika za srpski tim. Katai je solidno šutirao, ali pravo u golmana, pa se lopta odbila u korner. Mouče je izveo udarac iz ugla, to je uradio veoma loše, pa je Ludgorec krenuo u kontru koja se završila ofsajdom.

Očajan udarac Cvetkovića je naterao Božovića da ustane sa klupe i da podeli dodatne insturkcije svojim igračima.

Napadi domaćeg tima uglavnom idu kroz sredinu, a Vandersonov udarac je u 27. minutu završio blizu desne stative. Posle starta na sredini terena je Donald dobio žuti karton koji se nekoliko trenutaka kasnije žalio i tražio isti tretman za igrača Ludogorec, ali sudija nije reagovao.

Napadi domaćina su sve češći, ali se crveno-beli dobro brane za sada. Veliki broj faulova na obe strane i ujedno dosta posla za arbitra Strongbertsona.

Delovalo je da će poluvreme biti završen obez golova, ali nije tako mislio Džonatan Kafu. U 43. minutu je krenuo u solo-prodor i prošao pored četvorice igrača i lagano prosledio loptu u mrežu.

Nedugo posle primljenog gola je Zvezda imala slobodan udarac i priliku da izjednači, ali nisu uspeli da stvore veću opasnost. Potom je Kafu glavom poslao loptu preko gola, a sudija označio kraj prvog dela.

Već na startu drugog poluvremena je Zvezda stigla do izjednačenja. Katai je krenuo sam, napravio nekoliko finti, nije želeo da doda Kangi ni Moučeu i preciznim udarcem poslao loptu u "malu mrežu".

Zvezda igra slobodnije u napadu, ali problem iu odbrani i dalje postoje. Ludogorec nastavlja sa pasovima kroz sredinu i tako pravi probleme Kahrimanu.

Velika šansa za Moučea u 58. minutu. Srnić je dobor prošao po desnoj strani poslao oštar centaršut, gol je bio potpuno prazan, ali Mouče nije uspeo glavom da dodirne loptu i da je prosledi u mrežu.

Minut kasnije je Lukas dobro šutirao sa nekih dvadesetak metara, lopta je srećom završila pored gola. U 60. minutu je Katai iznudio faul, a Mouče centrirao. Golman domaćeg tima je bio na mestu i sprečio opasniju situaciju. Nekoliko sekundi kasnije je Vanderson snažno šutirao, a lopta je završila tik pored leve stative.

Kakva majstorija Kange u 67. minutu. Sa nekih 23-24 metra je veoma preciznim udarcem matirao Stojanova i doneo potpuni preokret u Razgradu!

Božović je nedugo posle pogotka umesto umornog Moučea uveo Ruiza, na drugoj strani je Keseru zamenio Lukokija. Još jedna dobra šansa za Zvezdu, Kanga je pokušao da nađe saigrače, ali je poslao loš pas.

Kakva greška Zvezde u 77. minutu. Arbitar je dosudio faul za Ludogorec, igrači srpskog tima su razgovarali sa njim, objašnjavali mu da kontakta nije bilo, a to su bugarski fudbaleri iskoristili, brzo izveli prekid, a Keseru koji je ušao deset minuta ranije je to iskoristio i izjednačio.

Keseru je pogodak proslavio sa rezervnim golmanom Borjanom, dok je Ibanjez za to vreme vikao na saigrače zbog gluposti koju su napravili. Luis je zbog nesmotrenog starta i visoko podingute noge dobio žuti karton, a nedugo zatim je isto prošao i Kozmin Moti koji je imao verbalni obračun sa Kataijem.

Katai je potpuno usamljen u napadu, pokušao je Ibanjez da mu pomogne, ali je njegov udarac slabijom desnom nogom završio daleko pored gola. Domaći tim ima veći posed i na sve načine pokušava da dođe do pogotka.

U 88. minutu je Božović odlučio da napravi drugu izmenu i umesto strelca gola Kataija je uveo Sikimića. Aleksandar je kapitensku traku predao golmanu Kahrimanu. Kanga je nedugo posle toga dobio žuti karton zbog faula i prigovora, a Ludogorec je došao do prilike u 90. minutu. Marselinjo je namestio loptu na nekih 18-19 metara, ali je lopta pogodila živi zid. Odbila se do Natanijela koji ju je poslao pored gola.

Sudija je meč produžio za četiri minuta. Do kraja meča nije bilo većih uzbuđenja, a kada je sudija dao znak za kraj utakmice fudbaleri Zvezde su otišli da proslave sa svojim navijačima.












Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (19)

BUGARSKE PROVOKACIJE

26.07.2016. 20:08

350 zvezdinih navijaca smesteno u poseban boks, ogradjeni bodljikavom zicom. Ima li neko u Srbiji koji bi mogao da protestuje? Zvezda bi trebala iz protesta da ne izlazi na teren, dok god se "bagra" ponasa prema njihovim navijacima (mislim na prave navijace) a one huligane, mogu i u tamnicu da stave, bolje i ne zasluzuju.

КИР СРБИН

26.07.2016. 22:04

@Dragon - Погледај још једном, па ћеш схватити. Мада ви тешко схватате у задњих годину - две. не може све Толе, морате нешто и ви, на терену.

Goran

26.07.2016. 20:54

istom merom treba uzvratiti i bugarskim navijacima ako ih uopste imaju a nista nisu bolji samo treba da se igra malo hrabrije.

Uroš

26.07.2016. 20:59

Ovaj se prošeta kroz odbranu Zvezde ko na korzou. Bodljikava žica to ne odobravam ali očigledno je da ljudi imaju iskustva sa ,,perjarima,, pa ih strpaše u žice da oni posle ne budu krivi za nerede. Nije ovo jednoumna zemlja.

Joca grobar

26.07.2016. 21:57

@Uroš - Pokušavam da te definišem Uroše, ali ne ide. Predlažemti koktel od kiselog mlijeka, limuntusa i isceđenog belog luka. Pomaže kod obnavljanja preostalih mislećih ćelija.

sale

26.07.2016. 21:33

auu, iz 1 u 2, jesam delija (ganci) , ako ostane ovako neko će da omasti brk, Bugari i mi, dobri i pošteni

Branko

26.07.2016. 21:41

Ponestalo malo i pameti i zdravog razuma ali još uvek je sve pod kontrolom. Neka tako i ostane.

Milan Savic

26.07.2016. 22:08

I sa malo navijaca treba igrati srcem i postici kakav takav uspjeh. Ne treba mi da se osvrcemo na teren, navijace, i druge gluposti, vec na igru, pozrtvovanost, da se na terenu srce ostavi. Tada se i najbolji pobjedjuju. Ovo je veliki uspjeh, i treba samo da ne odu u nebesa poslje ovoga, treba kod nas da se igra mudro, da se igra na rezultat. jer ova ekipa nije uigrana, i treba jos vremena, ne treba srljati. Igrati da se prodje, a poslje sta Bog da. Aj pozdrav,

Silo za ognjilo

26.07.2016. 22:58

Rezultat nije loš,ali nisam zadovoljan. Protiv ovako seljačke ekipe pobeda nije smela da izmakne. Jer ovo je klub bez tradicije, publika bez navijačke kulture, tim bez sportske kulture. Stvarno me čudi zvezdina pogubljenost uz prvom poluvremenu. Drugi gol ide na dušu golmanu.