Apatin: Rezervat "Gornje podunavlje" i dalje opasan po ljude

Javno preduzeće "Vojvodinašume" upozorava javnost da na delu područja Specijalnog rezervata prirode "Gornje Podunavlje", koji pripada opštini Apatin, i dalje postoji mogućnost da dođe do ugrožavanja bezbednosti za sve korisnike.

Potencijalna opasnost registrovana je nakon nevremena praćenog vetrom olujne jačine sa udarima od preko 100 km/sat, koje je 27. juna pogodilo ovaj prostor. Nevreme je nanelo ogromnu ekološku i materijalnu štetu.

Na obodima šume u svakom momentu postoji mogućnost da se odlomi grana ili padne celo drvo zbog raskvašenog terena. Većina uvala je prepuna vode tako da je još uvek izuzetno pojedinim ekipama otežan izlazak na teren.

Vetar je savijao, lomio i izvaljivao stabla. Šteta je registrovana i u rasadniku. Pored toga, u oluji je stradalo nekoliko rešetkastih nosača dalekovoda i bandera, navode iz "Vojvodinašuma".

Ekipe ovog preduzeća su na terenu i saniraju posledice, a javnost će biti blagovremeno obaveštena kada ovaj prostor ponovo bude bezbedan.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina