NOVI INCIDENT: Policajac upucao crnog terapeuta dok je pomagao autističnom pacijentu

FoNet

21. 07. 2016. u 15:19

Policajac je na Floridi ranio četrdesetsedmogodišnjeg crnog terapeuta Čarlsa Kinsija dok je ležao na ulici podignutih ruku i pokušavao da pomogne svom autističnom pacijentu, javlja danas AP

НОВИ ИНЦИДЕНТ: Полицајац упуцао црног терапеута док је помагао аутистичном пацијенту
Policajac je na Floridi ranio četrdesetsedmogodišnjeg crnog terapeuta Čarlsa Kinsija dok je ležao na ulici podignutih ruku i pokušavao da pomogne svom autističnom pacijentu, javlja danas AP.

Policija je saopštila da su se njeni pripadnici odazvali na poziv vezan za muškarca koji namerava da izvrši samoubistvo.

Policajci su na ulici zatekli Kinsija kako ubeđuje 27-godišnjeg pacijenta da se vrati u objekat iz kojeg je odlutao.

Pacijent je sedeo na ulici i igrao se sa kamionom - igračkom.

Policajci su im naredili da legnu, što je Kinsi i uradio i, sa podignutim rukama, ubeđivao pacijenta da to učini.

Policajac je ispalio tri metka i pogodio Kinsija u nogu.

Na snimku, napravljenom mobilnim telefonom, vidi se Kinsi kako leži na ulici i moli policajce da ne pucaju, dok pacijent sedi pored njega i viče mu da "ućuti".

Kinsi je izjavio da je rekao: "Gospodine, nema potrebe za oružjem".

"Dok su mi ruke podignute, neće pucati. To sam mislio. Kako sam samo pogrešio", izjavio je Kinsi.




Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (15)

Prvi vojni viteški red

21.07.2016. 15:55

Ako je dovoljno jasno napisano, policiji je prijavljen muškarac koji namerava da izvrši samoubistvo....ovi došli na lice mesta, muškarac još nije izvršio samoubistvo pa rešili da pripomognu ??? Da nisu džabe dolazili...ima li tamo neko mogućnosti da ih sve detaljno pregleda ?

Killer

21.07.2016. 16:22

E ovakve gnjide smo mi pustili pod raznim pritiscima i ucjenama da nam vršljaju po državi i još su oslobođene bilo kakve krivične odgovornosti.Bravo!Ajmo u NATO .ebo nas nato za vjek i vjekova...

Deda Petar

21.07.2016. 16:32

Veoma,veoma tuzno i zalosno!!! Polocija upucala terapeuta dok je pomagao autisticnom pacijentu na ulici!!! Policija upucala decaka u parku,dok se igrao "pistoljem igrackom",policija upucala, upucala,.......pa izgleda da je kaubojska policija "bolesnija " od ovih pravih bolesnika!!!!

maniks

21.07.2016. 17:03

Ovo nije incident ovo je svakodnevno ubijanje crnaca i ugrozavanja ljudskih prava. Gde su sada NVO da osude ovako ponasanje vlasti u Americi. Gde je ceda ,sonja ,kandicka, milicka, prebicevicka, liht i slicni njima da ih ne nazovem pravim imenom jer i ovako mi komentare ne objavljujete redovno.

Буја расизам, и бели и црни

21.07.2016. 17:11

Са црнцима се никад не зна. Како да знаш да ли је неки црнац на улици певач или кошаркаш, или је дилер дроге и криминалац? Ипак, ово је пуцање на ненаоружаног човека са подигнутим рукама и нељудски је чин.

Johnson

21.07.2016. 19:02

@Буја расизам, и бели и црни - Oćeš da kažeš da su crnci samo zabavljači ili kriminalci i narko dileri? Dal ti znaš kolko je crnaca čuvenih naučnika, nobelovaca, državnika? Dosta je da ti pomenem Obamu, Martina Lutera Kinga, Bejonce, Aštajna, Mandelu, Princa...

NYC

21.07.2016. 17:19

Ово ме је подсетило на догађај од прошле године, кад су црни полицајци у Лујзијани изрешетали белог 6-годишњег аутистичног дечака. Била је то само кратка вест, без неке веће реакције јавности ("Новости", 8.08.2015). Расизам се распламсава на обе стране.

Aco

21.07.2016. 20:05

Pojece ih tamnoputi. Maltretirali su ih vekovima pa dodje konacno vreme da se sve naplati.

Miro Markovic

21.07.2016. 21:35

Paul Craig Roberts je nedavno objavio da je policija u Americi ubila vise njenih gradjana, za vreme rata u Iraku i Avganistanu, nego sto je Amerika izgubila vojnika u ta dva rata. Ali o tome ne sme nista da se javno kaze, jer je to "politicki nekorektan" govor. Ovo kazem onima, koji imaju problema da razumeju rasne sukobe u Americi. Ako dodje do saveza izmedju americkih Indijanaca i potlacenih americkih Afrikanaca, doci ce do drugog gradjanskog rata u Americi.

Pater f

22.07.2016. 16:05

@Miro Markovic - Pre 4.g. pisao sam kao i sada, najveća oružana revolucija na svetu zadesiće SAD.Biće tu svega,samo pratite.

Glas razuma

22.07.2016. 08:16

Pre nekoliko dana crnac je ubio tri bela policajca koji su patrolirali gradom. Bez ikakvog razloga. Kakvi su crnci prema belcima, takvi trebaju da budu belci prema crncima.