19. jul  2016. 09.25  →  23.29 | Izvor: RTV (Milena Dragović)

Nema otkazivanja aranžmana u Turskoj

NOVI SAD -

Turistička sezona u Turskoj se nastavlja uobičajeno, dogovoreno je na sastanku u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikcija sa predstavnicima Nacionalne asocijacije turističkih agencija Juta (Yuta).

video icon

Kako za RTV kaže član Upravnog odbora Jute Milan Lainović, sa resornim ministarstvom dogovoreno je da se sezona nastavi bez ikakvih opterećenja, zbog velikog broja srpskih turista koji već borave u Turskoj, kao i velikog broja uplaćenih aranžmana za tu destinaciju u narednom periodu.

Prema njegovim rečima, procenjeno je da je nema opasnosti po bezbednost turista na turskom primorju, jer je u pitanju antalijska regija udaljena hiljadama kilometara od Ankare i Istanbula.

Zaključak sa sastanka između ostalog podrazumeva da građani koji ipak odluče da otkažu letovanje u Turskoj ne mogu od turističkih agencija zahtevati povraćaj novca u celosti, jer kako je ranije u Juti objašnjeno, to je moguće samo ukoliko postoji zvanična preporuka Vlade Srbije da se ne putuje u Tursku ili u slučaju da se u toj zemlji proglasi vanredno stanje.

Tagovi
Srodne vesti

Broj komentara: 1

www  19. 07. 2016. | 18:11
Svi istocno evropski narodi kao ludi sada idu u Tursku. Valjda misle da ce sve biti jeftinije ili da ce biti vise mesta na plazi. Doduse agencije im ne bi vratile novce za ranije ugovorene aranzamne jer formalno tamo nije proglaseno ratno stanje ili neko stanje povisene opasnosti. Rodjeni mazohisti...