• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nemci: Baš dobro što su Englezi otišli iz EU

Izvor MONDO/Beta

Nemačka ministarka odbrane Ursula fon der Lajen izjavila je da izlazak Velike Britanije iz Evropske unije otvara nove mogućnosti za intenziviranje vojne saradnje među članicama EU.

Ursula fon der Lajen ocenila je da je Velika Britanija godinama "uporno blokirala sve evropske predloge o vojsci", navodeći primer mobilnih bolnica koje je EU želela da rasporedi u pojedinim kriznim područjima.

Ona je naglasila da Francuska i Nemačka planiraju da "preuzmu inicijativu o budućoj vojnoj saradnji".

"Veća bezbednost i vojna saradnja je moguća u okviru postojećih ugovora EU", kazala je nemačka ministarka odbrane.

Dve zemlje, kako je navela, započeće razgovore sa drugim članicama EU o "stvaranju stalnih vojnih struktura".

Nemačka već izvodi zajedničke vojne operacije sa Francuskom i Holandijom na bilateralnom nivou.

Komentari 9

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dekii

Da dodam,Amerika kao sto svi znaju zadnjih godina saradjuje s Poljskom,Rumunijom,Estonijom,sad i Ukrajinom. I ispada da je to zid,prepreka saradnje zapadne Evrope(bez Engleza) i Rusije. Videcemo sta ce biti

Dekii

Videcemo sta ce biti. Englezi nisu za potcenjivanje,al nije ni Nemacka. A sa strane stoje Amerika i Rusija. Gledano iz Nemackog ugla treba ocekivati priblizavanje Nemacke i Rusije,to im je u zajednickom interesu. A sta ce uraditi Amerika i Englezi u vezi toga je pitanje

Germanofob

E moji nemci, uvek ste bili najgluplji od velikih sila ( rusija , amerika, britanija , kina , japan) i platicete jos jednom ultimativnu cenu planova rusije i amerike. Vi ste mozda bitna ekonomska sila, ali ovaj izlazzak britanije znaci da se nesto sprema ogrtomno. Izjava nemacke ministarke da se modernizuje vojska, i direktno produbljivanje krize prema ruskoj federaciji, znace da nemci nisu zaboravili pretenzije na Rusiju, naprotiv.Mrzite engleske politicare koliko zelite, ali britanci su oduvek bili jako jako LUKAVI, dok su nemci uvwek bili glupani i isli na rusiju. I sad engleska izlazi iz unije, i verovatno ukida sankcije rusiji, a nemacka jos tvrdi pazar sa sankcuijama. Naravno, americi ovo sve odgovara, da se razumemo nikad nece rusija bankrotirati kao ni amerika te 2 zemlje imaju takvo savremeno naoruzanje (USA , rusija) , tako da pricati o propasti rusije i amerike, u vremenima kad ce se ove 2 zemlje uz kinu pitati za sudbinu jedne nemacke je malo glupo. No, nemci zele da idu protiv rusa , to ce ih skupo kostati, kao i u prva dva navrata.

special image