Petak, 08.07.2016.

23:45

Stejt department: Viktorija Nuland 11. jula u Beogradu

Pomoćnica državnog sekretara SAD Viktorija Nuland dolazi u Beograd 11. jula i sastaće se sa predstavnicima vlade i civilnog društva, navodi Stejt department.

Izvor: Tanjug

Stejt department: Viktorija Nuland 11. jula u Beogradu
Foto: GettyImages

Kako se navodi, Nuland će sa sagovornicima razmotriti niz bilateralnih i regionalnih pitanja, uključujući napredak implementacije dijaloga Beograda i Prištine i kontinuiranu podršku naporima Srbije na putu ka EU.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je juče ambasadora SAD Kajla Skota, sa kojim je razgovarao i o značaju predstojeće posete Viktorije Nuland.

Skot je čestitao Vučiću na odluci EU da Srbiji otvori poglavlja 23 i 24 u pristupnim pregovorima, naglasivši da će rad na unapređenju vladavine prava imati značaj i za stvaranje boljih uslova za strane investitore.

Kako je objavljeno na sajtu Stejt departmenta, pomoćnica američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja najpre će 10. jula posetiti Prištinu gde će sa zvaničnicima razmotriti napredak u primeni dijaloga Beograda i Prištine, podršku evroatlantskim integracijama Kosova i napore na suzbijanju korupcije.

Potom će Nuland otputovati u Tiranu a 11. jula će, pored Beograda, posetiti i Skoplje gde će sa zvaničnicima razgovarati o bilateralnim i regionalnim pitanjima, uključujući potrebu da se reši aktuelna politička kriza, podršku radu Specijalnog tužioca i stvaranje uslova za kredibilne izbore, navodi se u saopštenju.

Nuland će 12. jula otputovati na Kipar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

22 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: