Subota, 06.02.2010.

11:24

Pjongjang oslobodio Amerikanca

Američki verski aktivista, uhapšen u decembru zbog ilegalnog ulaska u Severnu Koreju, oslobođen je i na putu je za SAD, saopštila je Američka ambasada u Kini.

Izvor: Beta

Default images

Robert Park je jutros iz Severne Koreje stigao na aerodrom u Pekingu. Portparolka Amabasade SAD u Kini Suzan Stivenson rekla je da će Park kasnije danas otputovati za SAD. Ona je dodala da američke vlasti pozdravljaju odluku Pjongjanga da oslobodi Roberta Parka.

Severna Koreja je juče najavila da će osloboditi Parka pošto se "iskreno pokajao". Severnokorejska agencija je prenela da je Park rekao da je bio "lepo primljen" i da se u Severnoj Koreji "u potpunosti poštuju verske slobode".

Amerikanac poreklom iz Koreje uhapšen je 25. decembra zbog ilegalnog ulaska u Severnu Koreju.

Udruženje "Život i sloboda za sve u Severnoj Koreji" saopštilo je da je Park, koji je njihov član, prešao na teritoriju Severne Koreje preko zaleđene reke na granici s Kinom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: