≫ 

LEPE VESTI OD VUČIĆA IZ PARIZA: Otvaranje POGLAVLJA 23 već danas?

Vučić je na poslednjoj preskonferenciji uoči puta najavio da, bez obzira na “impresivan” spisak zvanica, u Parizu očekuje da mu se kaže gde je to Srbija pogrešila, ali i da prenese evropskim liderima šta Srbija misli

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da postoji mogućnost da će otvaranje poglavlja biti rešeno već danas tokom trećeg Samita o Zapadnom Balkanu, koji se održava tokom Berlinske inicijative u Parizu

- Želim da verujem da Hrvatska želi dobro svom srpskom susedu i da će oni taj napor danas da učine. Ako učine, hvala, ako ne učine, opet hvala - rekao je novinarima okupljenim u Parizu.

Vučić: Srbiju očekuju godine velikog ekonomskog rasta

Vučić i komesar EU za susednu politiku i proširenje Johanes Han i visokom predstavnicom EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Federikom Mogerini trebalo bi danas da se sastanu.

Velika Britanija je skinula rezervu sa Poglavlja 23, ostala je jedna zemlja. Imaćemo priliku da sa njima razgovaramo, kao i sa evropskim zvaničnicima - rekao je Vučić.

- Ako ne bude danas, biće rešeno neki drugi put - zaključio je Aleksandar Vučić.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Vučić je na poslednjoj preskonferenciji uoči puta najavio da, bez obzira na “impresivan” spisak zvanica, u Parizu očekuje da mu se kaže gde je to Srbija pogrešila, ali i da prenese evropskim liderima šta Srbija misli.

Podsetimo, Samit će biti posvećen trima temama: migracijama i izbeglicama, saradnji u oblasti bezbednosti, borbi protiv terorizma i radikalizacije, te evropskim perspektivama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragorad

    4. jul 2016 | 16:08

    Treba pogledati istini u oci, ne negirati probleme. Doci ce se do povoljnog resenje po Srbiju.

  • sima

    4. jul 2016 | 16:02

    Cucemo mi jos danas dobre vesti,verujem i ja

  • Sanja

    4. jul 2016 | 19:13

    Srbija je vredno radila i zasluzila otvaranje poglavlja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA