POČINJEMO: Momcima je mesto u Riju, a vama u Areni i kraj TV ekrana!

Portoriko je prva prepreka koja stoji igračima Aleksandra Đorđeviča na putu za Olimpijske igre

  • 7

Košarkaška reprezentacija Srbije večeras u Beogradskoj areni protiv Portorika (21 sat) počinje borbu za plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Srbija, odnosno Beograd, domaćini su jednog od tri kvalifikaciona turnira, preostala dva su u Torinu i Manili, a samo pobednici izboriće mesto među 12 selekcija na Olimpijskom turniru.

- Željni i spremni ulazimo u kvalifikacioni turnir, svesni da neće biti nimalo lako. Portoriko dolazi dodatno pojačan sa Arojom, izuzetna su ekipa, pogotovo na spoljnim pozicijama. Jedna izuzetno ponosna selekcija koja sa velikom željom igra i nosi dres svoje države. Pozivam navijače da ispune Arenu, jer momcima mnogo znači podrška sa tribina i svi zajedno možemo da osvojimo ovaj turnir - rekao je selektor Srbije Aleksandar Ðorđević na poslednjoj konferenciji za medije.

Mesto na olimpijskom turniru već su obezbedili domaćin Brazil, prvaci sveta Amerikanci, šampion Afrike Nigerija, šampion i vicešampion Južne Amerike Venecuela i Argentina, Kina kao prvak Azije, Australija kao šampion Okeanije i Španija i Litvanije kao prvak i vicepvrak Evrope.

Srbija će u Beogradu u grupi A sem protiv Portorika igrati i sa Angolom (sreda u 18 sati), dok su u B grupi Letonija, Češka i Japan.

U Torinu će igrati - A grupa: Grčka, Meksiko, Iran; B grupa: Hrvatska, Italija, Tunis, a u Manili - A grupa: Turska, Senegal, Kanada; B grupa: Francuska, Novi Zeland, Filipini.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA