Bler: Naša nacija je u opasnosti

Bivši britanski premijer Toni Bler pozvao je lidere konzervativaca da „bez gorčine“ priđu pregovorima oko izlaska Britanije iz EU, piše "Gardijan".

Izvor: B92

Petak, 01.07.2016.

07:53

Bler: Naša nacija je u opasnosti
Foto: Tanjug

Osim toga, upozorio je i da je britanska nacija u opasnosti nakon izlaska iz EU, kao i da će pregovori oko budućnosti države sa zemljama EU biti „neverovatno komplikovani“.

Takođe, tražio je od lidera torijevaca da deluju sa „istinski patriotskim stavom“.

U tekstu objavljenom u „Dejli Telegrafu“ Bler navodi: „Pregovori će biti neverovatno komplikovani, sa hiljadu đavola u svakom detalju. Ti koje smo zvali ’naši evropski partneri’ su, iznenađujuće, podeljeni i nesigurni u sebe“.

Kako kaže, neke zemlje su želele brz razvod, ali su drugi bili za odlaganje u pokretanju procesa iz člana 50.

„Pre početka bilo kakvih formalnih pregovora moramo da imamo u vidu gde će biti granice, šta su stvari oko kojih može biti pregovora i gde su crvene linije“, ističe Bler, dodajući da je „psihologija drugih 27 zemalja ključna“.

„Naša nacija je u opasnosti. Kako bismo bili bezbedni moramo da budemo odrasli u našoj politici, da nastavimo sa mirnoćom i bez gorčine jer budućnost naše nacije u svetu i samog Ujedinjenog Kraljevstva je pod znakom pitanja“, dodaje on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: