Bojana ubila struja dok se tuširao

S. BABOVIĆ

29. 06. 2016. u 08:01

Tragična smrt kruševačkog fudbalera i sportskog direktora FK Trajal. Nesrećni sportista nastradao je u kupatilu dok se tuširao

Бојана убила струја док се туширао

Bojan Vujičić Foto fejsbuk

BOJAN Vujičić (42), poznati bivši fudbaler i fudbalski stručnjak iz Kruševca, poginuo je u ponedeljak uveče nešto posle 23 sata u porodičnoj kući u delu bivoljskog naselja Kurilovo. Kako saznajemo, nesrećnog sportistu udarila je struja dok se tuširao.

Tragedija je potresla sve one koji su ikada imala prilike da se susretnu s Vujičićem, sportskim direktorom FK Trajal iz Kruševca. Bio je veliki čovek i sportista, posvećen sin, brat i otac.

- Pre pet-šest meseci došao je u naš klub kao sportski direktor, a ja ga poznajem kao dobrog igrača od karijere - priča, za "Novosti", Rade Jeftović, sekretar kluba. - Nisam mogao da poverujem kada sam čuo šta se dogodilo.

Bojanov nekadašnji saigrač Ivan Mitić, danas trener ŽFK Napredak, podvlači da je došao tužan dan za ceo Kruševac.

- Znam ga od rođenja, bio je izuzetan prijatelj, sportista od glave do pete, koji je ceo život posvetio fudbalu - kaže Ivan Mitić. - Prošao je sve selekcije FK Napredak, igrao u prokupačkom Topličaninu, Kopaoniku iz Brusa i u drugim klubovima, a u poslednje vreme bio je jedan od direktora u FK Trajal.

Posebno je Vujičić, koga su prijatelji zvali Vučko, voleo da radi s mladim talentima u Školi fudbala "Finale".

U njegovoj porodici vlada neverica. Rođeni brat Goran, koji je na društvenim mrežama obavestio mnogobrojne prijatelje i poznanike o tome da je Bojan tragično izgubio život prethodne noći, ne nalazi snage da govori. "Fejsbuk" se usijao od poruka podrške i reči žaljenja.

- Prošao je ceo svet i nije mu se ništa dogodilo, a sada je nastradao kod kuće - teško pronalaze reči Bojanovi roditelji.

U porodičnoj kući Vujičića u Kurilovu, gde su juče po podne počeli da pristižu mnogobrojni Kruševljani kako bi im izjavili saučešće, čujemo da se video neki blesak pre nego što se dogodilo ono najgore. Pokvarila se sklopka na objektu.


DANAS SAHRANA

BOJAN Vujičić Vučko biće sahranjen danas na Novom groblju u Kruševcu u 16 sati. Očekuje se veliki broj prisutnih iz sveta fudbala, sporta, iz grada, ali i cele Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (13)

pera borin

29.06.2016. 09:19

Zao mi je coveka.Ode zivot u cvetu zivota.Neka mu je laka zemlja.Porodici iskreno saucesce.Kolegama,svih stepena obrazovanja,drzite se zakona i pravila pri projektovanju i izvodjenju elektricnih instalacija.Ja uvek kazem:Bolje je ne uraditi nego odtaljigati zato sto gazda nema para.I najiskrenija poruka,najodgovornijima-Kontrolorima?Sve po zakonu dok se ne naucimo svi.A zakon i pravila postoje.I jos nesto:Iskljucite bojler i puno toga u kupatilu,i kupajte se.

Gogica

29.06.2016. 09:50

- Ne treba se kupati-tusirati kad je bojler ukljucen. Moguce da je negde procurila voda i udarlia na kleme pod naponom...- Ovo narocito vazi za manju decu koja se uce da samostalno rade neke stvari.- Ako se dobro secam gradiva iz ONO, opekotine od struje su odmah iza onih od napalma...

Миле

29.06.2016. 11:04

Мене дрма струја док се туширам цео живот. Осећа се онако благо, али ако имам неку рану ту пече као лудо. Не знам како да се отарасим тога. Електричар дође, погледа, каже све је у реду.

gvatemala

29.06.2016. 11:51

@Миле - ..aman covece - pa iskljuci bojler kraj ulaznih vrata - i smanji dugme na bojleru na nulu - nemoguce da onda struja dopire do vode...

električar

29.06.2016. 13:18

@Миле - Ако живиш у згради, можда неком комшији изнад или испод пробија неки уређај на уземљење (или на нулу ако је нулован систем). Врло чест проблем у старој градњи...

Jasna

29.06.2016. 13:21

@Миле - Dovedi DOBROG elektricara. Problem ne mora biti kod tebe u stanu vec kod komsije. To je jako opasno. Ne mozes spreciti iskljucivanjem bojilera, jer struja moze doci i preko vode ukoliko je negde uzemljenej radjeno preko iste ili nulovanje.UZEMLJI KADU !!!Imali smo slican problem, a u sustini je bila problematicna nula kod suseda. To je veliki problem ali ga moras resiti.

Miroslav

29.06.2016. 13:44

@Миле - Kod vas se pojavljuje indukovana struja (indukcija) nedostaje vam UZEMLJENJE vodovodnih cevi i bojlera,Uradi dobro Uzemljenje i nestace peckanje.Iu ovom slucaju nije bilo uzemljenja. Saucesce porodici.

omnia mea mecum porto

29.06.2016. 14:32

@Миле - @MiroslavNije to nikakva "indukovana struja", već nije izvedena ekvipotencijalizacija (izjednačenje potencijala) instalacija u kupatilu. Svi metalni delovi instalacija vode i grejanja moraju biti povezani posebnim provodnikom u jednu tačku i uzemljeni.Mile, pozovi električara koji se razumije u posao, a ne priučene koje glume "majstore koji imaju dušu". Stvar je hitna, ne igraj se Mile.

zoran

29.06.2016. 12:12

Jadan covek. Saucesce porodici.No sto da rade oni koji imaju protocni elektricni bojler. Ako ga iskljucis ide hladna voda. Mora da bude ukljucen sve vreme dok se kupas.