27. jun  2016. 05.30  →  18.49 | Izvor: Beta, Tanjug, RTV

Đoković siguran protiv Varda

London -

Prvi teniser sveta Novak Đoković uspešno je započeo odbranu titule na Vimbldonu, pošto je danas u prvom kolu savladao Britanca Džejmsa Varda sa 6:0, 7:6 (7:3), 6:4.

 

Đoković je do prvog trijumfa iz isto toliko mečeva protiv 177. tenisera sveta došao posle nešto malo više od dva sata igre.

Srbin je osvojio prvih devet gemova na meču, ali je Vard na krilima publike uspeo da se vrati u drugom setu i unese neizvesnost sve do taj-brejka, kada je Novak ipak imao više koncentracije.

Osim manjih problema u drugom setu, Đoković je rutinski prošao u narednu fazu gde će igrati protiv Francuza Adrijana Manarina.

Ukupan nagradni fond na Vimbldonu iznosi 28 miliona funti.

Ana Ivanović poražena je na startu turnira od Ruskinje Ekaterine Aleksandrovne.

Janko Tipsarević igra protiv 16. nosioca Fracuza Žila Simona, drugi meč na terenu broj 18. Takmičenje na tom terenu počinje u 12.30 duelom Sabine Lisicki i Šelbi Rodžers.

Đoković: Igrao sam dobro

Srpski teniser Novak Đoković ocenio je da je igrao dobro danas protiv Džejmsa Vorda u prvom kolu Vimbldona.

"Nema šta mnogo da se kaže o prvih devet gemova, bilo je bez greške, osećao sam se sjajno, a Džejms je bio nervozan. Zaigrao je bolje u drugom setu i onda je bilo neizvesno. Dobro sam danas igrao, a Džejms je servirao precizno i nije bilo lako oduzeti mu servis", rekao je Đoković posle meča.

Aktuelni šampion sva četiri grend slema istakao je koliko voli da igra na Vimbldonu.

"Ovo je verovatno najjedinstveniji osećaj u tenisu, igrati kao aktuelni šampion na nedirnutoj travi. Stvarno je posebna stvar osetiti ovu tradiciju", rekao je Đoković.

Tagovi
Srodne vesti