Francuska slavi Grizmana i plasman u četvrtfinale (VIDEO)

Novosti online

26. 06. 2016. u 15:02

Fudbalska reprezentacija Francuske plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva čiji je domaćin, pošto je u Lionu posle preokreta pobedila Irsku sa 2:1

Француска слави Гризмана и пласман у четвртфинале (ВИДЕО)

Antonio Grizman

Fudbalska reprezentacija Francuske plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva čiji je domaćin, pošto je u Lionu posle preokreta pobedila Irsku sa 2:1.

Irska je povela golom Robija Brejdija u drugom minutu utakmice iz jedanaesterca. To je drugi najbrži pogodak u istoriji Evropskih prvenstava. Rekord drži Dmitri Kiričenko, koji je 2004. godine u pobedi Rusije nad Grčkom bio strelac posle jednog minuta i sedam sekundi. Takođe, Brejdijev gol je i najbrži gol iz penala u istoriji Evropskih prvenstava.

Preokret i pobedu Francuskoj doneo je Antoan Grizman golovima u 58. i 61. minutu. Irska je od 66. minuta igrala sa desetoricom igrača pošto je Šejn Dafi dobio direktan crveni karton posle starta sa leđa nad Grizmanom na ivici šesnaesterca.

Francuska će u četvrtinalu, 3. jula u Sen Deniju, igrati protiv pobednika duela Engleske i Islanda, koji je na programu sutra od 21 čas.

Irska, koja je prvi put u istoriji igrala u osmini finala Evropskog prvenstva, povela je već u drugom minutu golom Brejdija iz penala. Penal je prethodno dosuđen posle starta sa leđa Pola Pogbe na Šejnu Longu.

Posle gola Irske Francuska je napadala, pokušavali su Dmitri Paje, Olivije Žiru i Grizman, ali je irski golman ostao nesavladan.

Irska je u 21. minutu imala dobru priliku preko Derila Marfija, ali je golman domaćih Ugo Ljoris dobro odbranio. Tri minuta kasnije iz slobodnog udarca pokušao je Pogba, a dobro je intervenisao golman Daren Rendolf.

Šejn Dafi mogao je u 42. minutu da duplira vođstvo Irske, ali je lopta koju je zahvatio glavom, otišla pored stative. U prvom minutu sudijske nadoknade vremena Francuska je imala dve šanse preko Pajea i Grizmana, ali su dobro intervenisali odbrambeni igrači Irske i blokirali njihove šuteve. Francuska je od početka drugog poluvrmena napadala, a izjednačila je u 58. minutu golom Grizmana, koji je posle dobrog centaršuta Bakarija Sanje sa desne strane u šesnaesterac, loptu zahvatio glavom i poslao je u mrežu.

"Trikolori" su preokrenuli tri minuta kasnije kada je Žiru glavom dodao loptu do Grizmana, a fudbaler Atletiko Madrida je levom nogom poslao u mrežu. U 78. minutu Andre Pjer Žinjak je pogodio prečku, a i u 86. i 87. minutu je bio u dobrim šansama, ali nije uspeo da postigne gol. Do kraja utakmice šansu je imao i Grizman, ali je irski golman lako odbranio pa je rezultat ostao nepromenjen.

Grizman je postigao tri gola na Evropskom prvenstvu i deli prvo mesto na listi strelaca sa Velšaninom Garetom Bejlom i Špancem Alvarom Moratom.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Radovan

26.06.2016. 19:32

@Dobrivoje - I Srbija je cesto dobro igrala u izgubljenim utakmicama ali je niko nije hvalio, cak su je pljuvali daleko vise nego sto zasluzuje.