26. jun  2016. 11.47  | Izvor: Tanjug

Gojković: Ministri da zaborave na radno vreme

BEOGRAD -

Očekujem da će nova vlada biti borbena, a ministri maksimalno posvećeni poslu i zaborave na radno vreme i misle samo šta je bitno za građane Srbije i državu, poručila je danas predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković.

 

"Onaj ko se prihvati da bude član vlade ne treba samo da misli kako je to velika privilegija, nego da je to izuzreztno odgovoran posao. To znači da morate da se odričete, da niko ne sme da razmišlja da je postao ministar kako bi predstavljao samog sebe", kaže Gojković za Kurir.

Ona dodaje da će svoje mišljenje o prethodnim, ali i budiućim ministrima za sastav nove vlade prvo reći na stranačkom sastanku, pa tek onda u javnosti, ali da će sigurno podržati svaki predlog mandatara Aleksandra Vučića, jer mu veruje.

Kaže da će sa liderom radikala Vojislavom Šešeljom razgovarati kao i sa svakim drugim poslanikom i da misli da mu nije namera da pokuša da uruši parlament, jer je ozbiljan političar.

To što je SPS deo vojvođanske vlasti, kazala je ona, ne znači automatski da će biti deo deo i one na republičkom nivou i da su u statusu "uslovno narandžastog".

"Davno sam polagala vozački. Možda to više i ne postoji. To je ono, kreni, stani, spremi se da ideš i u jednom i u drugom pravcu", naglasila je Gojković.

Ona kaže da SNS nema razumevanje za disonantne tonove da neko dozvoli svom potpredsedniku stranke da bude medijski zadužen za vređanje Aleksandra Vučića.

Srodne vesti

Broj komentara: 3

JJ  26. 06. 2016. | 12:01
Bilo bi bolje da si i ti zaboravila na radno vreme i da nista nisi radila, jer cega god da si se dotakla, samo si pravila stetu...
Saša  26. 06. 2016. | 15:18
Maja odlično radi svoj posao, bez obzira na to što zlonamerni pokušavaju da je degradiraju. Za očekivati je da se i drugi članovi vladajuće većine ponašaju u skladu sa Vučićevom energijom i posvećenošću, inače ih Vučić neće držati u Vladi.
Alfa   26. 06. 2016. | 22:21
Majo,pozdravljam taj stav i predlog,ali,shvatite jedno,nema pomaka napred,dok se ne donese zakon o poreklu imovine od 1990-danas, sve će biti uzalud,bez tog zakona!U tom periodu je narod i država opljačkani,stvorene su tolike razlike među građanima,da će to morati pući kad tad,državna kasa je prazna,a makar po pisanju strane štampe,samo u periodu 2000-2012 god iz Srbije je izneto 50 milijardi $,a gde je period još od 1990 god?Jedino tako Srbija može da krene putem totalnog oporavka,i ponovnog razvoja i prosperiteta,uostalom,građani Srbije to od vas sa pravom i očekuju,zato su vam i ukazali ponovno poverenje! Ovaj potez koji je povukao gospodin Igor Mirović,je pravi put kojim Srbija treba da ide!