Četvrtak, 04.02.2010.

14:29

Parlamentarci duguju 1,1 milion

Članovima britanskog parlamenta naloženo je da vrate više od milion i sto hiljada funti isplaćenih na ime nadoknade za troškove stanovanja.

Izvor: Tanjug

Default images

Zahtev za povraćaj novca dobilo je nešto više od polovine od ukupno 752 poslanika i bivša člana parlamenta, pri čemu najviša pojedinačna suma iznosi 42.000 funti, izjavio je Tomas Leg, autor izveštaja o troškovima vezanim za "druge stanove ili kuće" poslanika.

Procenjeno je da parlamentarci nemaju pravo na isplatu više od 2.000 funti godišnje na ime čišćenja kuće, odnosno stana, i više od 1.000 funti za održavanje bašte.

Leg je rekao da je nekolicina poslanika koristila dobijeni novac za transakcije u kojima su učestvovali članovi njihovih porodica, poslovni partneri ili zaposleni.

Izveštaji o ogromnim svotama isplaćenim parlamentarcima na ime troškova izazvali su prošle godine u Britaniji pravu buru u javnosti i ugrozili popularnost tri glavne političke stranke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: