Putin: Bregzit je posledica površnog odnosa Londona prema EU

Beta-AFP

24. 06. 2016. u 14:56

Glasanje o izlasku Velike Britanije iz Evropske unije posledica je "površnog i drskog ponašanja" britanske vlade koja je organizovala taj referendum, ocenio je ruski predsednik Vladimir Putin

Путин: Брегзит је последица површног односа Лондона према ЕУ

MOSKVA - Glasanje o izlasku Velike Britanije iz Evropske unije (EU) posledica je "površnog i drskog ponašanja" britanske vlade koja je organizovala taj referendum, ocenio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.

"Organizovanje referenduma i njegovi rezultati predstavljaju samo drsko i površno ponašanje britanske vlade prema ključnim pitanjima zemlje i cele Evrope", rekao je Putin, prenosi agencija TAS.

Prema njegovim rečima, posledice glasanja su globalnog karaktera, ali je preuranjeno reći da li će biti "više pozitivne ili negativne".

Putin je rekao da britanska odluka neće uticati na odnose Rusije i EU, kao ni na evropske sankcije protiv Rusije zbog ukrajinske krize.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je izrazio nadu da će Bregzit doprineti poboljšanju odnosa Rusije i Velike Britanije.

"Nadamo se da će u novoj realnosti prevladiti potreba za boljim odnosima (Rusije i Velike Britanije)", rekao je Peskov izražavajući žaljenje zbog nedostatka volje Londona za saradnju s Moskvom.

Ruski premijer Dmitrij Medvedev izrazio je manji optimizam ocenjujući da sada postoje "dodatni rizici za svetsku i rusku privredu".

Ministarstvo inostranih poslova saopštilo je da je Bregzit ukazao na "ozbiljne nesuglasice unutar same EU u rešavanju ključnih pritanja".

Odnosi Rusije i Velike Britanije su poremećeni istragom o okolnostima smrti bivšeg ruskog agenta Aleksandra Litvinjenka preminulog 2006. godine u Londonu, kao i uvođenjem Rusiji sankcija na kojima je London insistirao.

"Bez Velike Britanije u EU, niko više neće insistirati na uvođenju novih sankcija Rusiji", ocenio je gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (14)

Miroslav GTA

24.06.2016. 17:01

Putine Care. Mozes da njih zamajavas, ali ne i Nas Slovene pravoslavne. Svima nama, na celu s tobom, je puno srce od ociglednog raspada, po Nas, neprjateljskog saveza.

Stanisavljevic Slavko

24.06.2016. 17:09

Kada bi odluku donosio ,sada vec bivsi premijer Dejvid Kamerun Britanija bi i dalje bila u EU.Na srecu,narod se putem referenduma izjasnio za izlazak iz EU i koliko god sam sumnjao u namestaljke,svi smo se uverili da su Englezi ipak daleko ispred nas,jer je u Srbiji,referendum jos uvek imaginarna-nepoznata rec jer gospodar Vucic misli da je on drzava Srbija.Davno je neko rekao:"Drzava to sam JA".Vucko je ocigledno odavno diplomirao te pravne nauke i sada ih samo prakticno primenjuje.Blago nama.

NEBI REKAO

24.06.2016. 17:29

Care, zao mi je al ovog puta nisi u pravu. Posledica je "smurksana" tvorevina zvana EU, i politika Angele Merkel, kao i Sengenski sporazum pomocu kojeg je Evropa "preplavljena" svim i svacim. Ovo je verovatno krajnje vreme, da se EU probudi, i shvati da ovako dalje ne ide. Takodje je i posledica britanskog "yes" uvodjenje sankcija vasoj drzavi (Rusiji) samo sto to ni EU a ni GB nece priznat, koliko su stete naneli sami sebi, sledeci interese SAD i NATO-a. Ja se licno radujem raspadu EU.

sava savanovic(prvi srpski vampir)

24.06.2016. 19:02

pocelo je!koliko ja znam ove rdjave engleze nece oni prosto tako da odu iz eu!ima bre tu nesto drugo!ima funta da padne a za njom i evro a bogami i rublja!to ce biti veliki krah i za privredu eu a za rusiju smrt!putin do vrlo dobro zna!lepo rece jednom moj pokoini deda nemac je dva puta ratovao i izgubio treci put ce samo parama da osvoi evropu!englezi kako sam rad vasem izlazku!pazi sada irska odvoeno skotska lelle lelle!

sale

24.06.2016. 19:45

први кораци, ништа се случајно не дешава, људи ускоро ће завршни чин.

svi ste isti

24.06.2016. 20:14

Nije tacno.Brexit je posledica drskog i povrsnog odnosa EU prema narodu koji zivi u zemljama EU. Eu se ne raspada zato sto valja vec zato sto ne valja. Isto tako ne valja ni Putin koji daje ovako drske izjave.Ista je to stvar Putin,Merkel, Obama, sve su to drski i bahati ljudi koji tretiraju narod kao ovce.

sava savanovic(prvi srpski vampir)

24.06.2016. 20:17

ajde bre skolnite ove fotografije putina!izopacen covek boteks mu je svuda po licu jedino ga izdaje celo tu boteks ne zakacaes!babaroga bre ovo treba da se koristi za malu decu koja su giperaktivna da se plase njega a bogami plase ga se i buduce sluge rusije u srbiji a nji ima bre mlogo!navilki to pod cizmu da zivi!

КИР СРБИН

24.06.2016. 22:35

@sava savanovic(prvi srpski vampir) - Није теби лако "саво" није. Почео распад. А иначе боље и "ботекс" него онај твој клемпави.

ranko75

25.06.2016. 11:33

@sava savanovic(prvi srpski vampir) - Tebi ni u bolnici Laza Lazarevic vise ne mogu pomoci. Posalji im svoj komentar i ne moras ni da se pojavljujes odmah ce ti postaviti dijagnozu.