21. jun  2016. 19.59  →  21.37 | Izvor: Tanjug, Beta

Pobede Nemaca i Poljaka za osminu finala

PARIZ -

Fudbalske reprezentacije Nemačke i Poljske plasirale su se danas u osminu finala Evropskog prvenstva iz Grupe C, dok selekcija Severne Irske iščekuje rasplet u ostalim grupama kako bi saznala svoju sudbinu.

Nemačka je na stadionu Park prinčeva u Parizu sa 1:0 pobedila Severnu Irsku, te je tako izborila prvo mesto u Grupi C. Ekipa Joakima Leva će svog protivnika u osmini finala saznati sutra kada se završi grupna faza Evropskog prvenstva.

Poljska je u Marseju s 1:0 pobedila Ukrajinu, pa je na taj način izborila direktan plasman u osminu finala, dok je Ukrajina eliminisana sa Evropskog prvenstva. Poljska će u osmini finala igrati protiv Švajcarske.

Nemačka i Poljska su grupnu fazu takmičenja završili sa po sedam bodova, ali "panceri" imaju bolju gol razliku, pa su tako zauzeli prvo mesto, dok Severna Irska zauzima treće mesto sa isto toliko bodova, a Ukrajina je takmičenje završila bez bodova.

Mekgovern: Bićemo razočarani ako ne prođemo dalje

Golman Severne Irske Majkl Mekgovern rekao je danas da će on i njegovi saigrači biti vrlo razočarani ako ne prođu u osminu finala Evropskog prvenstva.

"Ako ne bude suđeno da prođemo dalje bićemo veoma razočarani", rekao je Mekgovern posle meča.

Da bi zadržali šanse za prolaz u nokaut fazu fudbaleri Severne Irske danas u Parizu nisu smeli da izgube sa tri i više golova razlike i to im je pošlo za rukom, a jedan od najzaslužnijih za to bio je upravo Mekgovern.

"Bio sam veoma zauzet danas, bilo je veoma teško mentalno, znali smo da je svaki gol presudan... Nemačka je imala spor početak, ali danas je bila odlična", rekao je Mekgovern.

Fomenko: Loš rezultat me podstiče na razmišljanje

Selektor Ukrajine Mihajlo Fomenko rekao je s da ga loš rezultat njegove ekipe na Evropskom prvenstvu podstiče na razmišljanje o svojoj budućnosti u nacionalnoj selekciji.

"Kada radite u nacionalnom timu i kada nemate dobar rezultat onda morate da počnete da razmišljate o nekim stvarima. Tek sada mogu da vam odgovorim na pitanja vezana za moju budućnost u reprezentaciji", rekao je Fomenko.

"Nemam šta da zamerim mojim igračima danas, jer su igrali fudbal. Nadam se da će oni ovo prvenstvo iskoristiti kao iskustvo", Fomenko.

Ukrajinski fudbaler Ruslan Rotan rekao je da je nacionalna selekcija ostvarila loš rezultat na kontinentalnom šampionatu.

"Postoji mnogo razloga za to. Možemo da pričamo o atmosferi u timu, ali jedino što mogu da kažem je da je ona bila pozitivna. Imali smo zajednički jezik u svlačionici. Najbitnija stvar na kojoj moramo da radimo je naša psiha. Možda nemamo dobar mentalitet", rekao je Rotan.

Fabijanski: Možemo da napravimo dobar rezultat

Golman Poljske Lukaš Fabjanski rekao je da veruje da će njegova ekipa ostvariti dobar rezultat u nastavku Evropskog prvenstva u Francuskoj.

"Voleli bismo da smo postigli više golova u grupnoj fazi, ali kada pogledamo plasman i vidimo da je jedino što nas deli od svetskog šampiona samo jedan postignut gol manje, moramo da budemo zadovoljni. Ovo je prvi put da smo se plasirali u eliminacionu fazu. Znamo da možemo da idemo daleko", rekao je Fabjanski.

Fabijanski je rekao da je srećan zbog pobede, iako njegov tim nije odigrao "baš onako kako je želeo".

"Nismo potcenili protivnika, Ukrajina ima dobre igrače, pogotovo u odbrani. Srećan sam zbog pobede, iako nismo imali posed lopte kakav smo želeli. Ipak, pokazali smo karakter. Završili smo ovu fazu bez primljenog gola i to govori dosta o ekipi", rekao je Fabjanski.

Lev: Moramo da budemo konkretniji

Selektor Nemačke Joakim Lev rekao je da njegova ekipa mora da bude konkretnija u nastavku Evropskog prvenstva i dodao da mu je teško u ovom trenutku da razmišlja o potencijalnim protivnicima u osmini finala.

"Kreirali smo dosta dobrih prilika, ali ih nismo iskoristili. Naš protivnik nije imao ni jednu priliku, moramo biti fokusiraniji pred golom. Igrali smo dobro, ali moramo biti još uverljiviji,"

"Uz dužno poštovanje prema Severnoj Irskoj, koja je igrala jako dobro u kvalifikacijama, bilo je za očekivati da oni pruže maksimum danas, jer je ovo utakmica njihovih života. Možda će i u nokaut fazi igrati slično, da će se boriti i pokazati strast, ali s takvim pristupom nećeš daleko dogurati", rekao je Lev.

Severna Irska zauzela je treće mesto sa tri boda i moraće da sačeka kraj takmičenja po grupama da bi saznala da li ide dalje ili ne, dok će Nemačka svog protivnika u osmini finala saznati posle završetka grupne faze.

"Malo je rano da pričamo o potencijalnim protivnicima. Bolje da sačekamo i vidimo šta će se desiti... Da budem iskren, malo mi je komplikovano da razmišljam o potencijalnim protivnicima", kazao je Lev.

Tagovi
Srodne vesti