Pajtić želi ulazak u NATO!

D. M.

20. 06. 2016. u 20:35

Šef DS pozvao članstvo da se izjasni o budućim pravcima stranke, a među glavnim pitanjima su ulazak Srbije u NATO, ozakonjenje istopolnih brakova i povratak otcepljenih stranaka pod okrilje DS

Пајтић жели улазак у НАТО!

Pajtić se zalaže za povratak Borisa Tadića u DS

LIDER demokrata Bojan Pajtić uputio je danas otvoreno pismo članovima stranke u kojem ih poziva da podrže ulazak Srbije u NATO, istopolne brakove i stvaranje snažne Demokratske stranke u koju bi se vratili Boris Tadić, Čedomir Jovanović, Dušan Petrović i svi ostali koji su posle razlaza osnovali svoje partije.

On je doneo odluku da neposredni stranački izbori, zakazani za 24. septembar, budu i neke vrsta referenduma, na kojem će se članovi odrediti i o budućim pravcima politike DS. Njima će tog dana biti postavljena četiri pitanja: o NATO, istopolnim brakovima, uključivanju sindikata u organe DS i stvaranju snažne Demokratske stranke.

- SDS, LDP, pod uslovom da zadrži opozicioni status, ZsS i druge proevropske organizacije koje su svojevrsni derivati DS, treba zajedno sa nama da se reintegrišu u snažnu DS - poručuje Pajtić u otvorenom pismu.

On je naglasio da politika sedenja na dve stolice, između Istoka i Zapada vodi u propast, i da DS mora da se založi za članstvo u Alijansi.

Inače, prema našim informacijama, Pajtić i lider SDS već duže ozbiljno razmatraju mogućnost povratka ove stranke pod okrilje DS, a navodno bi u tom slučaju Tadiću bila ponuđena funkcija počasnog predsednika.


TELEFON PRORADIO, SUKOBI OSTALI

Pajtić i potpredsednik stranke Goran Ješić, koji su se za vikend "prozivali" na "Tviteru" povodom optužbi u medijima da je nestalo 60.000 evra donacija za kampanju, čuli su se telefonom, ali nije stavljena tačka na sukob. Ješić, za "Novosti", kaže da je pozvao Pajtića i pitao ga zašto ne reaguje na izjave Amira Bislimija i ko iz DS stoji iza medijske hajke na potpredsednika DS:

- Pajtić mi je samo odgovorio da on o tome ne zna ništa - kaže Ješić, koji je podneo tužbu protiv Bislimija i "medija koji su objavili laži".


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (13)

Čika Dača

20.06.2016. 20:43

Zlo i naopako! Daleko bilo. I još vlast hoće da Đinđiću spomenik diže!? Vidim ja da će pola Srbije glasati za Šešelja jako brzo.

Апостол

20.06.2016. 20:55

Кажете да сте демократи. У реду, али ако јесте, докажите то на дјелу. Имате савршену прилику да докажете свој демократски капацитет. Ево како,.... Тражите да се што прије распише референдум не само о уласку у НАТО, већ и у ЕУ. Пошто кажеш Пајтићу да си демократа, даље политичке поступке темељи строго на резултатима воље грађана, строго их базирај на најдемократскијем облику изјашњавања- на референдуму. Иначе,.... не девалвирај ријеч демократија.

Lister

20.06.2016. 21:02

Zato prima i novac od Zapada da lobira za NATO,kao i da Srbija bude protektorat,,Ne samo on već mnogi izdajnici poput;Čanka,Č.Jovanovića,Ugljanina,Tadića i još mnogih..Pajtić je jedna nula od čoveka kao i ovi nabrojani..Ovo se samo može raditi u Srbiji, da rovare,i rade za neprijatelja a da ne bude kažnjen..Inače u drugim državama zna se.Ko radi protiv sopstvene države ,hapse ih i sude im.. Ovo je uzelo maha da čovek više nikome ne može da veruje!!!Niti ovima na vlasti niti ovima u opoziciji!!!

Zlatan Vukić

20.06.2016. 21:29

Ja mislim da je Pajtić u pravu i ako hoće u Nato, treba mu to i dozvoliti! Što više takvih ode u Nato, biće lepše nama koji ostajemo u Srbiji!

RRPANTELA

20.06.2016. 22:29

@Peca - PACO, imate li vi mozga.NATO je Srbiju u crno zavio i vi se nadate dobru od njega.Pa obucite uniformu i vi i sve prodate duse i idite pa ubijajte za racun NATOa po svetu. U tu smradnu americku tvorevinu zele,jer su uzeli pare, samo izdajnici ovog naroda.

Не у НАТО

20.06.2016. 22:31

НАТО је забрањена реч у српском језику и друштву.

Risbo

20.06.2016. 22:45

On pokusava da objasni da je nato nas bombardovao da bi nama bilo bolje,da je to bio jedan milosrdni andjeo koji je rusio nase mostove da bi mi sagradili nove,da je taj uranijum kojim su nas bombardovali jako zdrav,da je nato decu koju je ubijao slao u raj jer im je tamo bolje,samo nas narod to nikako da svati.

Istina

21.06.2016. 00:22

Prvi put da Pajtic kaze nesto pametno. Naravno da treba da se prikljucimo NATO-u. Japanci i Nemci su se posle II sv. rata udruzili sa svojim dotadasnjim neprijateljima pa su postali najbogatije zemlje na svetu. Treba biti pametan, a ne emotivan.