Dostupni linkovi

UNS traži da se otkriju oni koji prijete smrću Zoranu Kesiću


Zoran Kesić
Zoran Kesić

Udruženje novinara Srbije (UNS) osudilo je u ponedjeljak prijetnje smrću voditelju emisije "24 minuta" Zoranu Kesiću i traži od policije i tužilaštva da pronađu i kazne odgovorne, saopštio je UNS.

Kako je UNS-u rekao Zoran Kesić, na stranicama portala Srbin.info i stranice na Facebooku "Ne da(vi)mo Srbiju" pojavio se izmontiran snimak emisije koju je snimio prije dve godine, nakon čega su uslijedile prijetnje smrću.

"Prijećeno mi je na Facebooku, dobio sam nekoliko poruka prijetnji u inboxu i na stranici emisije '24 minuta'. To je tendenciozno targetiranje mene i moje emisije. Stvorili su legitimnu metu i od nas koji radimo emisiju napravili mrzitelje naroda u Republici Srpskoj, što je potpuna neistina", rekao je Kesić.

Zbog prijetnji koje je dobio, Kesić je sinoć dao izjavu u policiji.

"Inspektori su bili veoma profesionalni i sada čekam da oni odrade svoj posao i pronađu odgovorne", rekao je Kesić UNS-u.

UNS podseća da je Krivičnim zakonikom propisano da je za ugrožavanje sigurnosti prijetnjom osobama koje obavljaju posao od javnog značaja informisanjem zaprijećena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora, navodi se u saopštenju.

XS
SM
MD
LG