Beba rođena sa mozgom van lobanje se oporavlja uprkos prognozama

Doktori su u 22. nedelji trudnoće saopštili Dastinu i Seri Joder da njihova nerođena beba ima rupu na vrhu lobanje.
Redak defekt poznat kao encefalocela obično je fatalan zbog toga što bebin mozak raste van lobanje. Ipak, ovaj bračni par je odlučio da nastavi sa održavanjem trudnoće i pripremili su se na susret sa bebom koja neće živeti duže od par sati.
 
Nakon što je Bentli rođen, medicinske sestre ga nisu merile, kupale ili čistile grlo. Svi su mislili da će ubrzo umreti, ali se on ipak borio. I pored ožiljaka i infekcija koje su se javile u prvih nekoliko meseci njegovog života, Bentli je nastavio život.
 
Joderovi su kontaktirali doktora Džona Meara iz Dečje bolnice u Bostonu, koji je odlučio da Bentlijevu lobanju proširi i na kraju je zatvori pomoću segmenata iz drugih delova njegove lobanje. On je vežbao na odštampanom 3D modelu Bentlijevog mozga i lobanje, a imao je pomoć i neurohirurga.  Nakon operacije 24. maja, kao i dve kontrole, dečak je počeo sa fizikalnom terapijom. 
 
Iako se još ne zna da li će ovaj dečak imati neke dugoročne probleme sa vidom ili kašnjenjem u razvoju, činjenica da je dogurao do ove tačke je uspeh sam po sebi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Marihuana u SAD popularnija od alkohola

Svakodnevna upotreba marihuane nadmašila je redovnu upotrebu alkohola u SAD, pokazuju podaci iz studije Nacionalne ankete o upotrebi droga i zdravlju, koja je objavljena danas u časopisu Adikšn.

Lekari mu operisali desnu umesto leve noge

Jedan pacijent sa Kosova doživeo je gorko iskustvo u privatnoj bolnici u Severnoj Makedoniji, gde je otišao da operiše nogu, prenosi KoSSev priču portala Klan Kosova.