Sport

0

Đorđević: Marjanović neće da igra, Milutinov odustao

Autor: SA

Izvor: Beta

Đorđević: Marjanović neće da igra, Milutinov odustao

"Juče sam se čuo sa Marjanovićem i rekao je da neće da igra za reprezentaciju, a pre 10 dana je rekao da želi. Ne zna se i da je Milutinov odustao. Obojicu sam zvao na okupljanje, Bobi se nije pojavio, a Milutinov je došao", rekao je Đorđević na konferenciji za novinare u Beogradu.

Srbija će od 4. do 9. jula biti domaćin kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, a učesnici će još biti Angola, Portoriko, Japan, Češka i Letonija.

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević rekao je da je KSS učinio sve što je u njegovoj moći, da je bio u kontaktu sa Marjanovićem i njegovim menadžerom, ali da je centar San Antonija ipak odlučio da ne igra.

Milutinov neće biti u reprezentaciji jer želi da igra letnju NBA ligu. "Neke stvari ne mogu da objasnim", dodao je Đorđević.

"Jedina naša obaveza je da predstavljamo Srbiju na kvalifikacionom tuniru i da se plasiramo na Olimpijske igre, a posle ćemo pričati o drugim stvarima", rekao je selektor Đorđević.

Takođe, na kvalifikacionom turniru zbog povrede neće igrati Nemanja Bjelica, koga će zameniti novi košarkaš Partizana Stefan Birčević.

Đorđević je rekao da Bjelica ima problema sa stopalom i da je važno da bude spreman do početka priprema za OI, ako se Srbija plasira.

"Sa njim sam se čuo pre tri dana. Bjelica je rekao da je osetio problem sa stopalom ide na terapije i trenira koliko može. Bjelica je važan igrač za naš tim i poslednje dve godine je imao specifičnu ulogu koju je dobro ispunio. Mislim da Bjelica neće igrati na kvalifikacionom turniru. Želimo da bude 100 odsto spreman i da, ako se plasiramo na OI, spreman počne drugu fazu priprema", rekao je Đorđević.

Srbija će biti u Grupi A sa Angolom i Portorikom. Po dve ekipe iz svake grupe će igrati u polufinalu, a plasman u Rio De Žaneiro će obezbediti samo pobednik turnira.

Đorđević je zahvalio igračima koji su se odazvali pozivu posle naporne sezone.

"Imperativ i opsesija su nam prve dve utakmice u grupi, a o tom potom. Nadam se da ćemo da pružimo maksimum, bez obzira na povrede i duge sezone igrača. Neće biti lako da se pripremimo, 20 dana je do početka, ali to ne sme da bude izgovor nego podstrek. Nikad nismo bili u ovakvoj, atipičnoj situaciji. Na nama je da nađemo motivaciju i podstrek, prevaziđemo probleme i napor igrača. Ali, kada se obuče dres reprezentacije, igračima klikne u glavi. Nadam se da ćemo uspeti da se plasiramo na OI", rekao je Đorđević.

Kapiten reprezentacije Srbije Miloš Teodosić rekao je da se nada da će ekipa pružiti maksimum, bez obzira na probleme.

"Neki igrači su do juče igrali sezone, ali bez obzira na to moramo da damo sve od sebe, ispunimo snove i plasiramo se na Olimpijske igre", rekao je Teodosić.

Njegov zamenik Stefan Marković kazao je da mu je drago što je još jedno leto u rerepzentaciji.

"Drago mi je što sam još jedno leto u reprezentaciji. Svaka čast igračima koji su se odazvali", kazao je Marković.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR