Bački Petrovac: Gimnazija dobila računare

Kompanija "HPK Managment d.o.o." poklonila je Gimnaziji u Bačkom Petrovcu tri računara za informatički kabinet.
Prema rečima direktorke Gimnazije Ane Medveđove, ta obrazovna ustanova postoji već 97 godina, a danas ima 12 odeljenja. Kako je rekla radi se na proširivanju kapaciteta, i na otvaranju novih smerova, a prvi je informatika.
 
Na uručivanja računara bila je prisutna i ambasadorka Slovačke Republike u Srbiji Dagmar Repčekova, a one je iskoristila ovu priliku da kaže da je sa predstavnicima opštine Bački Petrovac razgovarala o mogućnostima za privlačenje investicija, a glavna ideja je da se obnovi gajenje hmelja, koje u tom mestu ima dugu tradiciju.
 
- Cilj nam je da obezbedimo nova radna mesta i da tako zadržimo porodice u Vojvodini i Srbiji, da se ovde zapošljavaju i školuju svoju decu - zaključila je Repčekova.
 
Tekst je nastao u okviru projekta "Bačkopetrovačke razglednice" koji je finansirala opština Bački Petrovac u okviru konkursa za javno informisanje.
  • Jogi Letač

    14.06.2016 01:02
    Mož misliti, 3 računara, pa udarna vest. Cca 500 € za reklamu pomenute firme. Što se nisu otvorili za 30 računara, koliko treba da ima informatički kabinet kako bi svaki đak jednog odelenja imao jedan računar na raspolaganju?
  • Petrovcan

    13.06.2016 17:29
    Za dve godine 3000 petrovcana se iselilo u Slovacku. Zato ambasadorka prica ovo sta prica.
  • Zivan

    13.06.2016 16:00
    Mislim da je vreme da sve naše škole dobiju moderan informatički kabinet.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina