11. jun  2016. 20.09  →  21.23 | Izvor: Tanjug, Beta

Istorijski trijumf Velsa protiv Slovačke

BORDO -

Fudbalska reprezentacija Velsa savladala je Slovačku 2:1 (1:0) u utakmici prvog kola B grupe na šampionatu Evrope u Francuskoj.

Pred 40.000 gledalaca u Bordou strelci za trijumf u prvoj utakmici Velšana na šampionatima Evrope u istoriji bili su Geret Bejl u 10. minutu iz slobodnog udarca i Hal Robson-Kanu u 81. minutu, dok je jedini strelac za Slovake, takođe debitante od samostalnosti, bio je Ondrej Duda u 61. minutu, samo minut nakon što je ušao u igru.

U drugom meču B grupe Engleska i Rusija su odigrale 1:1.

Alen: Potrebno nam je vreme da shvatimo značaj pobede

Fudbaler Velsa Džo Alen rekao je da je današnja pobeda veoma značajna i dodao da su osvojena tri boda veliki podstrek za sve u ekipi uoči nastavka takmičenja na Evropskom prvenstvu.

"Potrebno nam je vreme da shvatimo značaj ove pobede. Podrška navijača je bila sjajna, pogotovo posle izjednačujućeg gola. Sada smo s ova tri boda znatno motivisaniji, pa tako ostatak turnira dočekujemo u jednoj veoma dobroj poziciji", rekao je Alen.

Selektor Slovačke Jan Kozak ocenio je da je remi bio "logičniji" ishod utakmice.

"Vels nije bio nešto posebno bolji, ali su imali više uspeha u realizaciji, a i sreća je bila bitan faktor. Danas je ona bila na njihovoj strani. To je fudbal... Svaki poraz je neprijatan, ma koliko god voleli ovu igru i atmosferu oko nje. Znao sam da će reprezentacija koja postigne prvi gol na utakmici biti u velikoj prednosti, što se na kraju ispostavilo tačnim. Nismo imali sigurnost i često smo bez razloga gubili lopte... No, sada se okrećemo narednom meču. Moramo da budemo spremni za Rusiju", rekao je Kozak.

Selekcija Velsa će u narednom kolu u četvrtak sastati s Engleskom, dok Slovake očekuje utakmica s Rusijom.

Tagovi
Srodne vesti