Merkel zabrinuta za kineske NVO i čelik

FoNet

11. 06. 2016. u 15:29

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da će tokom posete Pekingu svojim domaćinima preneti zabrinutost zbog novog kineskog zakona o NVO, kao i zbog prekomerne proizvodnje čelika

Меркел забринута за кинеске НВО и челик

Angela Merkel

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da će tokom sutrašnje posete Pekingu svojim domaćinima preneti zabrinutost zbog novog kineskog zakona o nevladinim organizacijama, kao i zbog prekomerne proizvodnje čelika.

Merkel će sutra deveti put posetiti Kinu otkako se nalazi na čelu nemačke vlade, a u obraćanju javnosti danas je rekla da će apelovati da se uradi sve kako novi zakon "ne bi imao preterano negativni uticaj" na rad nevladinih organizacija, preneo je AP.

Zakon stupa na snagu naredne godine, a predviđa da sve strane nevladine organizacije budu pod direktnom kontrolom političara i zahteva da prikažu od koga sve dobijaju novac i na šta ga troše.

Pored toga, nemačka kancelarka planira da postavi i pitanje prekomerne proizvodnje čelika, jer to, kako je istakla, sada sve članice Evropske unije stavlja u težak položaj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Prekomerna?

11.06.2016. 16:20

Eto zasto ne u EU. To bi trebalo da bude kaznjivo sto Merkal kaze. Ta manipulacija trzistom da bi cene dostigle velike nivoe i to vestacki je pravi greh, nemoralno i protiv konkurencije. Ni sa moralnog, ni sa pravnog zakona takve izjave a kamoli namestanje cena ne bi smele biti dozvoljene ni u trecerazrednom svetu a ne da ta pojava i namestanja cena postoji u 21 veku u modernom drustvu. Narodu trebaju niske cene i jaka proizvodnja a ne mahinacije! Vestacke nestasice hoce, kao kod pada komunizma!

Marko

11.06.2016. 19:12

Imamo mnogo sta nauciti od drevne civilizacije kakva je Kina! I kod nas uvesti isti zakon za NVO! Niko danas ne daje pare na lepe oci vec se iza svega krije interes najcesce zapadnih sponzora!

Peca

12.06.2016. 02:41

@Marko - Samo uvesti identican zakon ko u Americi. To su i Rusi i Kinezi uradili , dosledno su ga prepisali i rekli nema problema sve sto vi promenite i mi menjamo u roku od 24 sata

bivsi_doktor

12.06.2016. 04:58

Nadam se da će Kinezi sa osmehom saslušati bezobrazno uplitanje u njihove unutrašnje stvari, i da će što pre pooštriti zakone o NVO, i da će udvostručiti prekomernu proizvodnju čelika. Halo Nemci, nije vam to Srbija!