Petak, 10.06.2016.

20:54

Brazilska predsednica traži referendum o svojoj funkciji

Brazilska predsednica Dilma Rusef najavila je da će raspisati nacionalni referendum o svojoj funkciji, ukoliko "preživi" suđenje o opozivu u avgustu.

Izvor: Beta

Default images

Njoj će biti suđeno zbog nameštanja državnog budžeta.

"Stanovnike Brazila moraju biti "konsultovani" o budućnosti, čak i ako me Senat ne smeni", rekla je Rusef u intervjuu za nacionalnu televiziju TV Brazil.

Takvo glasanje, kako se navodi, moglo bi da bude uvod u nove predsedničke izbore.

Senat je suspendovao predsednicu Brazila zbog malverzacija, kršenja fiskalnih zakona. Rusef je odbacila sve optužbe.

Poslanici koji podržavaju aktuelnu predsednicu, ali i oni koji su na strani potpredsednika Mišela Temera pozvali su na raspisivanje novih predsedničkih izbora kako bi se razrešila politička kriza u Brazilu.

Temer je izgubio popularnost u isto vreme kada i aktuelna predsednica. Dvojica ministara iz njegove vlade podnelo je ostavke zbog navoda o korupciji, a protiv nekih od njegovih najbližih saradnika sprovodi se istraga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Kinezi, nerazumni ste

Veliki sporazum o gasovodu između Rusije i Kine navodno je u zastoju zbog onoga što Moskva smatra "nerazumnim zahtevima Pekinga u pogledu cena i nivoa snabdevanja".

8:35

3.6.2024.

9 h

Podeli: