Automobili

Četvrtak, 09.06.2016.

14:49

Neispravni vazdušni jastuci pronađeni i u Ferrariju

Afera sa neispravnim vazdušnim jastucima japanskog proizvođača Takata, koja poslednjih meseci potresa svetsku auto-industriju, dovela je do povlačenja više desetina miliona automobila a nije zaobišla ni italijanskog proizvođača supersportskih automobila.

Izvor: B92

Neispravni vazdušni jastuci pronađeni i u Ferrariju
Ferrari California

Da Takatine vazdušne jastuke ne ugrađuju samo proizvođači "običnih" automobila, svedoči najnoviji opoziv Ferrarija na severnoameričkom tržištu. Italijanska kompanija prinuđena je da povuče određenu količinu svojih vozila za koje je utvrđeno da imaju defektne vazdušne jastuke japanskog proizvođača.

Reč je o primercima modela California, izrađenim između februara 2009. i jula 2011, i modela 458 Italia, koji su sa proizvodnih traka sišli u periodu od marta 2010. do jula 2011. godine.

Felerični Takatini vazdušni jastuci prilikom aktiviranja mogu da eksplodiraju, ispaljujući metalne krhotine u unutrašnjost automobila. U brojnim nesrećama do sada je zbog toga život izgubilo najmanje 13 osoba, uglavnom u SAD, dok je preko 100 povređeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: