Islamska država: Uništićemo egipatske piramide

Islamska država objavila je video u kojem tvrdi da je srušila hram Nabu i preti da će uništiti još drevnih spomenika, a među njima i one najčuvenije – piramide u Egiptu.
Na snimku je navodno prikazano kako islamisti dižu u vazduh hram Nabu star 2.500 godina u Ninivi u Iraku. Drevni hram, posvećen vavilonskom božanstvu mudrosti, pokazan je iz više uglova, a zatim se vidi snažna eksplozija.
 
Još uvek nema potvrde da li je i kada Islamska država izvela napad na ovaj hram koji se nalazi blizu grada Nimroda koji je stradao prošle godine.
 
Na kraju snimka vide se piramide i sfinga na platou Gize u Egiptu i islamisti su zapretili da će dići u vazduh "drevne građevine koje su podigli nevernici".
 
Islamska država je već pričinila ogromnu štetu drevnim gradovima Nimrod u Iraku i Palmiri u Siriji. Ranije su objavljeni snimci koji pokazuju kako su islamisti maljevima razbijali skulpture i sa zidova kidali reljefe u Palmiri.
  • Damir

    10.06.2016 13:44
    Ajde Putine završiši više sa njima....dosadili su i Bogu i narodu....
  • ana

    09.06.2016 13:13
    da li vidite ogromnu slicnost sa š sa Kosova?Nije to slucaj.Necivilazija unistava civilaziju telesa unistavaju duh.
  • B

    09.06.2016 09:30
    Koje su podigli "nevernici", 3000 godina pre nego što se prorok Muhamed i rodio... I da su hteli, nisu mogli biti "pravoverni". Armija kretena i bolida.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU razmatra uvođenje sankcija Izraelu

Ministri spoljnih poslova EU prvi put su vodili "značajnu diskusiju" o uvođenju sankcija Izraelu ako se ne bude ponašao u skladu sa međunarodnim humanitarnim pravom.